Top 10: De bedste serier, du kan streame lige nu

Bedste tv-serier, du kan streame lige nu
Bedste tv-serier, du kan streame lige nu
Vi har samlet en liste over tidens bedste og mest populære tc-serier, du kan streame lige nu.

Serier er yderst populære og ses i stor stil verden over – de lever i deres bedste tid. Ja, man kan vel næsten kalde det for seriens guldalder.

Der findes et væld af serier på markedet – streamingtjenester og produktionsselskaber sender konstant nye serie på gaden. Du kan umuligt nå at se dem alle, hvis også du skal nå at sove de anbefalede 7-8 timer i døgnet. Og det kan føles som en hel jungle at skulle finde rundt i. Derfor har vi lavet denne liste over de bedste tv serier, der er at finde på diverse streamingtjenester lige nu!

Se også vores liste over de bedste film på Netflix, du bør streame lige nu.

#1: Mindhunter (Psykologisk Thriller) af Joe Penhall & David Finchers 

I Mindhunter møder du FBI-agenten, Bill Tench (Holt McCallany) og psykologen, Holden Ford (Jonathan Groff) der får til opgave at interviewe seriemordere i forbindelse med uopklarede sager. 

De mangler viden om, det de dengang kaldte for sekvensmordere. Det er netop det serien handler om; forståelsen af den tids psykopatiske seriemordere, deres uigennemskuelige motiver og spor – de mangler viden om de her sekvensmordere, så de blandt andet kan systematisere tilgangen i jagten på dem fremadrettet.

Serien udspiller sig i slutningen af 1970’erne, og er baseret på virkelige hændelser og personer. Derudover er den også baseret på bogen “Mind Hunter: Inside The FBI’S Elite Serial Crime Unit”, som er skrevet af FBI-legenden John Douglas – ham der i virkeligheden udførte, og stod i spidsen for arbejdet, som Bill og Holden udfører i serien.

MIndhunter er virkelig vellykket – den er spændende og modbydeligt fascinerende i sin undersøgelse og betragtning af seriemordere.

Du kan se den på Netflix.
Indeholder: 2 sæsoner og 19 afsnit.
Score på IMDB: 8,6 (ud af 10).


#2: Game of Thrones (Action, Drama, Adventure) af David Benioff & D. B. Weiss

GOT, som den også kaldes, foregår i et middelalderligt univers, og handler i korte træk om en masse forskellige magtkampe, som både udspiller sig som hovedhistorie og bi-historier.

Ni adelige familier kæmper en kamp for deres by, land og kontingent – det er kampen om tronen! Men, en gammel fjende der har været væk i tusinder af år, viser sig og truer dem alle. Det hele udspiller sig ofte i et voldeligt blodbad. Der er i det hele taget ikke meget censur i denne serie.

Game of Thrones er yderst populær, og har vundet berømmelse for sine mange uforudsigeligheder, der gør den spændende. Den er flot og godt konstrueret – alt i alt, får du timevis af god underholdning ved at se Game of Thrones. 

Du kan se den på HBO.
Indeholder: 8 sæsoner og 73 afsnit.
Score på IMDB: 9,4 (ud af 10).


#3: Peaky Blinders (Krimi, Drama) af Steven Knight

Peaky Blinders handler om en britisk gangsterfamilie. Vi befinder os i Birmingham i England kort tid efter første verdenskrig. I serien følger vi banden “Peaky Blinders” og deres yderst koldblodige leder Tommy Shelby (Cillian Murphy). De får skabt sig noget af et navn som bedragere, bookmakers og gangsters – deres imperium strækker sig bredt og politiet har svært ved at følge med! 

Læs også:  Se, hvordan Disney+ kommer til at se ud her

Peaky Blinders er episk og rigtig godt lavet – den har været nomineret til flere priser og har også vundet blandt andet prisen som bedste britiske tv drama i 2018. 

Serien er nok ikke for alle, da den er rå og voldsom og nærmest insisterer på at banden skal erobre hele verden. Peaky Blinders skildrer dog rigtig flot datidens Englands arbejdersamfund og andre tematikker man kan få lov til at lade sig tiltrække af.

Du kan se den på Netflix og C More.
Indeholder: 4 sæsoner og 24 afsnit.
Score på IMDB: 8,8 (ud af 10).


#4: Billions (Drama) af Brian Koppelman, David Levien & Andres R. Sorkin

Billions er en serie der kort fortalt handler om milliarder af penge! Den foregår i New York, hvor du får et “indblik” i den politiske og finansielle verden. Der er fart på når de to hovedpersoner, statsanklageren Chuck Rhoades (Paul Giamatti) og milliardæren, Bobby Axelrod (Damian Lewis) støder hovederne sammen – det handler om magt og penge, den amerikanske drøm og hvad de står for. 

Det er en intens duel mellem de to og deres egoer – de vil have f hinanden ned med nakken. Men benytter de egentlig ikke sammen metoder, hvem har mest rent mel i posen og hvor stor betydning har deres koner i udspillet?

Billions er et millioner-af-penge-drama, der indeholder virkelig godt skuespil, fede replikker og spændende intriger og magtkampe mellem de to yderst geniale mænd. 

Du kan se den på HBO og Viaplay
Indeholder: 4 sæsoner og 48 afsnit.
Score på IMDB: 8,4 (ud af 10).


# 5. Chernobyl (Historie, Thriller) af Craig Mazin

Denne Emmy-vindende serie er bygget på historien om ulykken ved atomkraftværket Tjernobyl i Ukraine (det daværende Sovjetunion) i april 1986. En sand historie som satte sine spor i resten af verden.

Der udbryder en brand i reaktor 4 og hvem og hvad er egentlig skyld i det? I serien kommer vi helt tæt på den gruopvækkende begivenhed – menneskelig dumdristighed, bureaukrati, politisk retorik, løgne og fejl på fejl! 

I mini-serien møder du atom-forskeren Valery Lagesov (Jared Harris) og den øverstkommanderende Boris Scherbina (Stellan Skarsgård). De skal stå for oprydningen efter katastrofen – det er fakta mod politik. 

Chernobyl er uhyggelig, og det løber en koldt ned ad ryggen, når man ved at det skete i virkeligheden. Men den er god og godt fortalt – den fortæller en vigtigt historie om heltene og skurkene i dagene efter katastrofen indtraf. 

Du kan se den på HBO
Indeholder: 1 sæsoner og 5 afsnit.
Score på IMDB: 9,5 (ud af 10).


# 6. True Detective (Krimi, Mysterie) af Nic Pizzolatto

True Detective er en krimiserie der begynder med et umage politi-makkerpar, et mord og en jagt på morderen – lidt ala mange andre krimiserier, men True Detective kan noget mere.

Læs også:  Top 3: Hvilken VPN skal jeg vælge?

Serien er dragende med sine originale, mystiske “twists” – man ved aldrig helt hvordan det udvikler sig, der dukker hele tiden nye detaljer op, og så tager det en ny drejning og bum, så er sagen løst. 

Serien er en antologiserie – hver episode har samme tema, men handlingen er forskellig fra afsnit til afsnit. True Detective er værd at se, hvis du er til mysterier og krimi – den er fortræffelig og med virkelig gode skuespillerpræstationer, der gør serien aldeles fremragende. 

Du kan se den på HBO.
Indeholder: 3 sæsoner og 24 afsnit.
Score på IMDB: 9 (ud af 10).


# 7. Making a murderer (Krimidokumentar) af Laura Ricciardi & Moira Demos

Making a murder er en dokumentar og en virkelig fortælling om hvordan man skaber en morder. I 1985 dømmes Steven Avery for en voldtægt, som han afsoner 18 for før han frikendes. Efter blot kun to år som en fri fugl finder man Theresa Halbach, en ung fotograf myrdet på hans grund og dermed impliceres han i forbrydelsen.

Man får et godt indblik i det amerikanske retssystem, den er detaljerig og tålmodig, da den forløber sig over flere årtier. Steven Avery og hans nevø sidder nu inde for mordet på Theresa Halbach, men hævder fortsat ikke at have noget med det at gøre. Man møder en del skepticisme – er han skyldig eller ej. 

Anden sæson handler mere om at pille historien fra hinanden igen – man følger ikke på samme måde retssagen og dens udfald – man får nu et indblik i sagsakter og familieforhold.

Making a murderer er en true crime-serie, der kræver at man har tid i kalenderen – med det ene afsnit følger det næste. Den er respektfuldt velfortalt og fyldt med cliffhangers, så det er med at holde tungen lige i munden.

Du kan se den på Netflix.
Indeholder: 2 sæsoner og 20 afsnit.
Score på IMDB: 8,6 (ud af 10).


# 8. Fargo (Krimi, Thriller) af Noah Hawley

Tv-serien Fargo er inspireret af filmen af selvsamme navn som er lavet af Coen-brødrene, hvorfor serien også har en del referencer hertil. Det er en antologiserie, hvor der er en ny handling, historie og også en del nye karakterer i hvert afsnit. Der er dog en del mindre overlap fra afsnit til afsnit. 

Fargo handler er en fortælling om grådighed, ondskab og desperation – den er fyldt med sort humor og kan næsten beskrives som et slags eventyr i sin fortælling. I serien møder du Lester Nygaard (Martin Freeman), som sælger forsikringer, han er en taber med en yderst utilfreds kone, hvis liv ændrer sig efter et lettere ydmygende møde med hans mobber fra hans tid i high school.

Læs også:  Har ungerne ødelagt iPad skærmen? Her er der hjælp at hente

Fargo er helt sikkert en oplevelse værd – den er sjov med sjove replikker og karakterer, den er fyldt med mystik og mærkværdigheder, vold og mord. 

Du kan se den på Viaplay
Indeholder: 3 sæsoner og 30 afsnit (sæson 4 udkommer i 2020)
Score på IMDB: 9 (ud af 10).


# 9. After Life (Komedie, Drama) af Ricky Gervais

I denne sjove skildring af meningsløshed og depression møder du Tony (Ricky Gervais), som der har mistet sin kone, Lisa (Kerry Godliman). Han er helt nede i kulkælderen og har mistet troen på alt. Han er på randen til selvmord, men hans hund skal jo fodres, så han må hellere holde sig i live.

Med en masse komplicerede relationer i bagagen følger vi ham danne nye relationer med blandt andet en stripper, en enke og en hjemløs, som møder ham der hvor han er – i mørket. After life er en trist og hudløst ærlig fortælling om det at finde meningen med tilværelsen. Den er sjovt fortalt og ganske rørende – humor bliver brugt som et middel til at lette stemningen, og til at finde en vej tilbage i livet så det netop giver mening. 

En seværdig kort serie, som du kan se på Netflix.

Du kan se den på Netflix
Indeholder: 1 sæsoner og 6 afsnit
Score på IMDB: 8,4 (ud af 10).


# 10. High maintenance (Komedie, Drama) af Ben Sinclair & Katja Blichfeld

I High Maintenance møder den sympatiske pot-sælgeren “The Guy” gennem hans mange forskellige kunder. Lige så mange forskellige kunder som han handler med, lige så stort et udvalg af pot, hash og lignende har han. 

The Guy cykler rundt på Manhattan og i Brooklyn som pot-sælger, hvor man langsomt drages af de mange forskellige karaktertyper man stifter bekendtskab med – der er en anden sammenhæng end blot The Guy.

High Maintenance er ikke indehaver af den helt store handling, men den er både sjov og hyggelig at følge med i, og så fortæller den også noget om samfundet, vi lever i.

Du kan se den på Vimeo og HBO.
Indeholder: 6 sæsoner og 25 afsnit.
Score på IMDB: 8 (ud af 10).

Vil du se flere film og serier på Netflix?

Med en VPN-klient kan du få adgang til det amerikanske indhold på Netflix, der har meget mere indhold end det, du finder, når du anvender tjenesten i Danmark. Et abonnement hos en VPN-service koster omkring 50 kr. om måneden, så hvis du har binge watchet dig gennem alle film og serier, kan du få adgang til langt flere af de bedste serier på Netflix.

Er du i tvivl om, hvilken VPN du skal vælge? Vi har skrevet en top 3 over de bedste VPN-services, du kan bruge, når du skal have adgang til det amerikanske indhold på Netflix. Klik her: ‘Top3: Hvilken VPN skal jeg vælge?’.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like