Danske serier: Her er de 7 bedste, danske tv-serier i nyere tid

© Danmarks Radio (DR), Norsk Rikskringkasting (NRK), Sveriges Television (SVT), ZDF Enterprises, Zweites Deutsches Fernsehen, Nordvision, Nordisk Film- & TV-Fond
© Danmarks Radio (DR), Norsk Rikskringkasting (NRK), Sveriges Television (SVT), ZDF Enterprises, Zweites Deutsches Fernsehen, Nordvision, Nordisk Film- & TV-Fond
Danske serier er kendt for deres høje kvalitet i hele verden. Mangler du inspiration til, hvilken dansk serie du skal se, har vi herunder samlet en liste over de 7 bedste danske serier i nyere tid.

De bedste danske serier: Kan du huske tiden, før Netflix og HBO dikterede, hvad du skulle se fredag aften? Dengang, man sad klistret til skærmen, når det nyeste afsnit af en ny dansk serie rullede over skærmen. Heldigvis er det stadig muligt at se danske serier på trods af de mange streamingtjenester, der efterhånden har overtage film- og serieudvalget.

I Danmark har vi en lang tradition for velproducerede tv-serier, der snildt kan hamle op med de bedste serier på Netflix. Elsker du danske serier, har vi herunder samlet vores bud på de bedste af slagsen, som du bør se minimum én gang. Selvom flere af dem har nogle år på bagen, så kan de sagtens tåle at blive set igen.

#7: Arvingerne

Arvingerne blev vist på DR1 fra 2014-2017 og består af 3 sæsoner. Handlingen udspiller sig i den afdøde kunstner, Veronika Grønnegaards, hjem på Sydfyn. Da hun pludselig går bort, skal de pårørende, der ellers ikke har meget med hinanden at gøre, fordele arven mellem sig.

I en familie fyldt med konflikter og uforløste følelser kan det hurtigt blive en vanskelig affære. Særligt når Signe, der ellers ikke har været en del af familien, pludselig gør krav på arven. En virkelig god dansk serie, der bør ses.

Se den hvis: Drama med familiekonflikter i fokus blandet med en underfundig humor.

#6: Edderkoppen

Edderkoppen er en vaskeægte dansk film noir-miniserie, hvor vi følger journalisten Bjarne Madsen, spillet af Jacob Cedergreen, i hans kamp på at optrevle en smuglerkæde. Serien finder sted i 1949 i efterkrigstidens København, hvor Danmark er præget af rationeringer, mangel på varer og lyssky forretninger.

Læs også:  4 tips til at lancere et nyt tech-produkt

Serien er baseret på den virkelige sag, Edderkoppesagen, hvor magtfulde mænd styrede byerne i Danmark. Selv højtstående embeds- og politifolk var indblandet i serien. En absolut seværdig serie, hvis du elsker at gætte med undervejs, som plottet udfolder sig.

Se den hvis: Du interesserer dig for efterkrigstiden, 50’er stemning og mordmysterier.

#5: Borgen

Borgen er en dansk serie, der skildrer livet og arbejdsgangen på Christiansborg. Vi får et indblik bag kulisserne, når de store beslutninger bliver truffet. Seriens omdrejningspunkt er magt, politik og dét at have en kvindelig statsminister.

I serien følger vi Birgitte Nyborg (Sidse Babett Knudsen), der er statsminister i et fiktivt Danmark. Herudover et var i denne serie, Pilou Asbæk for alvor fik sit danske gennembrud. En virkelig god serie, der absolut er anbefalelsesværdig, hvis du elsker politik, magt og spænding.

Se den hvis: Hvis du er nysgerrig omkring, hvad der egentlig foregår bag kulisserne på Christiansborg.

#4: Rejseholdet

Rejseholdet behøver næppe nogen nærmere introduktion. Det var den første danske serie nogensinde, der vandt en Emmy Award. Dette skete i kategorien Bedste Internationale Dramaserie.

Den danske serie blev vist første gang på DR1 i 2000 og kørte frem til 2004. Serien er en skildring af det virkelige rejsehold, og seriens afsnit er baseret på rigtige kriminalsager. Vi følger både hovedpersonerne på job og i deres privatliv, og afsnittene foregår i primært i danske provinsbyer.

I serien medvirker Lars Brygmann, Mads Mikkelsen, Charlotte Fich, Waage Sandøe, Lars Bom, Trine Pallesen og mange andre, velkendte danske skuespillere.

Se den hvis: Du elsker nostalgi, drama og vaskeægte dansk krimihistorie.

#3: Bedrag

Bedrag er en dansk serie på 3 sæsoner, der blev vist på DR fra 2016-2019. Hovedrolleindehaverne skifter i sæsonerne, og undervejs har vi stiftet bekendtskab med Thomas Bo Larsen, Nicolaj Lie Kaas, Esben Smed, Natalie Madueño og mange andre.

Læs også:  Fibernet - En lynhurtig og pålidelig internetløsning

Serien omhandler, som titlen afslører, bedrag i alle mulige former – fra virksomhedsejeren, der har bygget sin virksomhed op på luftkasteller, bankdamen der hvidvasker penge, den kriminelle politimand, og narkobaronen der driver et kartel.

Undervejs skifter hovedrollerne, og vi vikles ind i forskellige historier, der til sidst ender med at gå op i en højere enhed. Du kan ikke undgå at blive opslugt af serien, der så absolut er binge-værdig.

Se den hvis: Du fascineres af livets skyggesider.

#2: Broen

Broen er et samarbejde mellem Danmark og Sverige. Som du måske havde gættet, er Øresundsbroen et vigtigt element i serien, da det er her, der bliver begået et mord. Det betyder, at dansk og svensk politi nu må samarbejde om at opklare sagen.

Vi følger den svenske politibetjent, Saga, der arbejder sammen med den danske betjent, Martin, om at løse mordmysteriet. I hovedrollerne er henholdsvis Sofia Helin og Kim Bodnia, der virkelig er gode sammen.

Se den hvis: Du elsker skandinavisk samspil og mordmysterier af ypperste kvalitet.

#1: Forbrydelsen

Forbrydelsen er en af de absolut bedste danske serier, der nogensinde er produceret i Danmark. Den handler om politibetjenten Sarah Lund (Sofie Gråbøl), der har til opgave at opklare mordet på en pige. Serien er blevet vist og genindspillet på adskillige sprog.

Uden at røbe for meget, kan vi vist roligt sige, at der er tale om et solidt mysterium, hvor du hele tiden ændrer holdning til, hvem morderen er. Du bør se den, hvis du elsker et godt mordmysterie fyldt med twists.

Se den hvis: Du godt kan lide ‘who did it’-mysterier fyldt med twists og spænding.

Læs også:  Gør hverdagen lidt sjovere med et el-løbehjul

Mangler du inspiration til flere serier?

Hvis du har set alle danske serier, vi har listet herover, kan du finder mere inspiration til serier på HBO her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

Køberrådgivning: Sådan får du køberrådgivning online

I forbindelse med et boligkøb er det vigtigt, at du konsulterer dig med en køberrådgiver. Ejendomsmægleren varetager udelukkende sælgers interesser, hvorfor du ikke er garanteret gennemsigtighed i handlen, hvis du ikke allierer dig med en køberrådgiver. I dag foregår meget køberrådgivning over nettet, og det giver dig en række muligheder, du ikke havde før i tiden.
Læs mere
Læs mere

Sådan vælger du den rette investeringsplatform

Hvis du lige er begyndt at investere i aktier på nettet, eller hvis du overvejer at begynde, har du sikkert flere gange overvejet, hvilken investeringsplatform der mon er den rette for dig. Og selv investorer med flere års erfaring bør måske ind imellem stille sig selv samme spørgsmål. Der kan nemlig være stor forskel på de investeringsplatforme, der findes på nettet.
Læs mere