Sådan beskytter du dig selv online

Det kan være en fornøjelse at vandre frit igennem internettet. At skøjte fra den ene hjemmeside til den anden og opdage ny viden, kan være forfriskende. Dog er det vigtigt at holde sig opdateret og pudse sin virtuelle sikkerhedslås, da mange bliver udsat for hård og uretfærdig cyberkriminalitet. Men med en sund fornuft og en ordentlig sikkerhed, blandt dine enheder, er din data beskyttet.

Hold dig opmærksom og sørg for ordentlig sikkerhed

Der findes mange måder, hvorpå du kan blive snydt gennem internettet. Ofte bliver cyberkriminalitet begået med en manipulativ og lokkende tilgang, hvor du i sidste ende, kan komme til at give dine mest fortrolige kodeord samt kontooplysninger. Sørg derfor altid for at være kritisk, når du omgås på internettet. Tænk altid en ekstra gang inden du klikker dig videre gennem et link. Er du i tvivl, kan det være en glimrende ide at få flere øjne på sagen. Ring til en ven eller kontakt den nærmest tilgængelig IT-support og gør dig klog på sagen. 

Når du skal tjekke din e-mail, kan det være en god ide at være varsom med at åbne alle indkommende mails. De fleste mails, som du ikke selv har bedt om at modtage og som indeholder et link, skal du holde dig fra. Det kan være svært at skelne mellem de reelle mails og de utroværdig. Ved at klikke dig videre til dit spamfilter på din mail-hjemmeside kan du se, hvor de fleste luskede, og lokkende mails havner. Her kan du få et indblik i, hvilke metoder som bliver taget i brug, når du gerne skulle gå i fælden. 

Ved at øge din sikkerhed mindsker du chancen for at opleve cyberkriminalitet. Din virtuelle sikkerhed kan forøges ved at skifte dine kodeord til et mere avanceret. Selv din internetkode kan have godt af at få et nyt kodeord. Brug eventuelt flere lange kombinationer med tal og specialtegn for at gøre kodeordet stærkere.  

Antivirussoftware og VPN

Med det rette antivirussoftware, kan du beskytte dine enheder imod virus. Det kan være svært at undgå at blive inficeret med virus, men med den nyeste opdatering af antivirusprogrammer kan du roligt surfe vider på nettet.

Læs også:  Gratis tv-streaming: 7 digitale tv-tjenester, der ikke koster noget

En anden måde, hvorpå du kan beskytte din data er med en god VPN tjeneste. Med en VPN kan du frit bevæge dig på nettet som anonym. Du bliver ikke sporet eller tracket, og din information af besøg på forskellige hjemmesider bliver krypteret. Der findes mange fordele med en god VPN, læs mere om de bedste danske VPNs lige her.

Når du har kontrolleret din sikkerhed online og gjort dig opmærksom på den virtuelle manipulation gennem hacking, er du klart bedre stillet og kan surfe sikkert rundt på den virtuelle klode. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

Data i udlandet: Så meget data bruger du, når du streamer

Netflix, HBO, Spotify og Facebook er alle apps, der er gode at have nem adgang til, når du skal på ferie. Du bør dog være påpasselig med at bruge dem, hvis du ikke har et mobilabonnement med fri data eller mulighed for at koble dig på et wifi-netværk. Streamingtjenesterne er sluger nemlig hurtigt data. Men hvor meget data bruger de egentlig? Det får du svar på herunder.
Læs mere
Læs mere

Time Managements afgørende rolle for at opnå personlig og professionel succes

Tid er en af ​​de mest værdifulde ressourcer til rådighed for os, men den er også en af ​​de mest begrænsede. Uanset hvor meget vi prøver, kan vi ikke skabe mere tid. Derfor er det vigtigt, at vi styrer vores tid effektivt for at opnå personlig og professionel succes. I denne artikel vil vi udforske vigtigheden af ​​tidsstyring, og hvordan det kan påvirke vores liv.
Læs mere