Streamingtjenester: Bedst i test 2020 – Oversigt og guide

Streamingtjenester: Oversigt over danske streamingtjenester
Streamingtjenester: Oversigt over danske streamingtjenester
Bedste streamingtjenester: Med streamingtjenester er valgmulighederne mange. Det gælder både når du skal vælge streamingtjeneste og indhold. Det kan føles som et ocean at skulle finde rundt i, derfor har vi lavet en bedst i test med streamingtjenester anno 2020.

Der findes et væld af streamingtjenester i Danmark, og vi danskere streamer som aldrig før – en ting er sikkert, streaming er kommet for at blive. Men, når der er meget at vælge mellem, kan det dog føles uoverskueligt at skulle vælge den ideelle streamingtjeneste.

Ligeledes er der mange faktorer der gør sig gældende, når du skal vælge den streamingtjeneste som bedst matcher dit behov og dine ønsker. Hvor får du mest for pengene, skal du kunne se live tv, skal der være en børnesektion, er du glad for serier, sport, dokumentarer og så videre? 

I denne guide præsenterer, og gennemgår vi de mest populære streamingtjenester, som du har adgang til i Danmark, og som alle udbyder forskellige ting; serier, film, sport, dokumentarer, børne-tv og meget mere – så kan du let danne dig et overblik over de mange streamingtjenester, og dermed vælge den perfekte til dig.

#1: Netflix

Med sine cirka 400.000 medlemmer i Danmark, er Netflix den mest foretrukne streamingtjenester herhjemme, ser man udelukkende på abonnementer. Undersøgelser viser også at 37 procent af danskere over 12 år ugentligt streamer via Netflix.

Med Netflix som streamingtjenester får du et stort udvalg af spillefilm, tv-serier og dokumentarer samt børnevenligt indhold. Ligeledes har Netflix et enormt stort udvalg i forskellige genrer, så det er ikke uden grund at Netflix har vundet stort indpas i Danmark.

Denne amerikanske streamingtjeneste-gigant har nemlig noget for enhver smag, uanset hvad din favoritgenre er, hvor gammel du er, eller hvilket humør du er i, vil du altid kunne finde noget underholdende at se. 

Derudover kan du downloade deres indhold – når du er koblet til internettet – så du kan se en god film eller din yndlingsserie offline. De er også gode til at lægge hele sæsoner op ad gangen, så du har mulighed for at se flere afsnit inden for en kort rum tid.

Netflix gør i det hele taget meget for brugeroplevelsen, og er begyndt på at lave egenproduktioner, som de årligt bruger store summer penge på at producere. I 2018 lavede de endda en serie på dansk, nemlig sci-fi dramaet The Rain.

Deres egenproduktioner er særdeles gode og velproducerede, men kan naturligvis kun ses på Netflix.


Fordele ved Netflix

 • Relativt billigt
 • Brugervenlig og let at navigere i
 • Flere typer abonnementer
 • Stort udbud af film og serier i forskellige genrer

Ulemper ved Netflix

 • Kan være lang ventetid på nye sæsoner
 • Alt deres indhold kan til tider være uoverskueligt at finde rundt i
Typer af abonnement:Basis
Standard
Premium
Priser:Basis 79 kr./md.
Standard: 99 kr./md.
Premium: 129 kr./md.
Tilgængelighed:Computer, Android-enheder, Apple-enheder, Chromecast, AppleTV, AirPlay, konsol, SmartTV
Kvalitet:Standard: HD
Premium: UHD
Antal brugere/enheder:Basis: 1
Standard: 2
Premium: 4

#2: C More


FORDELE:

 • Indhold i høj kvalitet
 • Nordiske serier
 • Nyere film
 • Golfpakke

ULEMPER:

 • Lille udvalg, særligt film

C more er svensk og udbyder serier, film og andet godt nordisk indhold i høj kvalitet. C more er ikke indehavere af et lige så stort sortiment som andre streamingtjenester, men det der er, er nøje udvalgt og dermed er indholdet også virkelig godt. 

Hos C more finder du både amerikanske, britiske og en væld af nordiske serier, så er du en ægte fan af nordiske serier, hvor du til tider nyder en god britisk eller amerikansk serie, er C more et eminent valg til dig. 

Du kan finde relativt nye film hos C more, hvor du blandt andet kan se amerikanske, britiske, nordiske og danske film. Dog er udvalget ligeledes småt. Har du børn, har C more en fin sektion med et udmærket, børnevenlig indhold, hvor du eksempelvis kan se Disney film.

Læs også:  Sommerferie: 5 uundværlige rejse-apps

C more har desuden en golfpakke, som kan tilkøbes, hvis du interesserer dig for golf, eller har et ønske om dette. 

Typer af abonnement:C More
Priser: C more: 99 kr./md. (14 dages gratis prøveperiode)
Tilgængelighed: Chromecast, AppleTV, AirPlay, SmartTV, Android telefon og tablet, Iphone og Ipad, Computer, Konsoller
Kvalitet: HD
Antal brugere/enheder: Se C more på 2 enheder ad gangen og tilknyt 5 enheder.

#3: Viaplay

Viaplay er en dansk streamingtjenester, hvor du blandt andet finder indhold fra TV3’s kanaler. Derudover er Viaplay også indehaver af amerikansk indhold, hvor nogle af de mest populære og streamede serier er Bones, Grey’s Anatomy og Prison Break.

Under kategorien Viaplay Originals kan du vælge mellem danske serier, hvor nogle af Danmarks bedste skuespillere er medvirkende. Her finder du blandt andet serierne Forhøret med Nikolaj Lie Kaas og Den Som Dræber med Lars Mikkelsen.

Med et abonnement hos Viaplay, får du ligeledes adgang til et stort udvalg af film, hvor du kan finde mange relativt nye film, som er svære at opstøve på andre streamingtjenester. Du kan blandt andet benytte dig af funktionen Lej film inklusiv biograffilm.

Viaplay er i det hele taget gode til at uploade nye film og sæson-afsnit løbende. Du kan også se alt det reality-tv, som TV3’s kanaler viser. På Viaplay er det bare uden reklameafbrydelser. 

Ej at forglemme, så har Viaplay også sørget for underholdning til de mindste familiemedlemmer ved at have en hel sektion kun til børn. Ligeledes har de sørget for at den ultimative sports-pakke, hvormed du kan se fodboldkampe fra Champions League, Premier League og Superligaen.

Kort sagt, så får du med et Viaplay-abonnement adgang til reality-tv, film, serier og børne-tv, hvortil du kan købe en sportspakke. Alle film og serier kan downloades til offline brug, så du kan “streame” uden adgang til internettet.


Fordele ved Viaplay

 • Deres sportspakke
 • Har almindelige tv-kanaler
 • Gode egenproducerede serier
 • Du får meget underholdning for pengene

Ulemper ved Viaplay

 • Viaplay Sport er dyrt
 • Kunne godt have et større udvalg af film og serier

Typer af abonnement:ViaPlay Film og Serier
ViaPlay Total
ViaPlay Sport
Priser:ViaPlay Film og Serier: 99 kr./md.
ViaPlay Total: 339 kr./md.
Viaplay Sport: 309 kr./md.
Tilgængelighed:Computer, Android-enheder, Apple-enheder, Chromecast, AppleTV, AirPlay, konsol, SmartTV
Kvalitet: HD og UHD
Antal brugere/enheder:Op til 4

#4: Dplay

Dplay har efterhånden vundet stort indpas hos streamingtjeneste-brugere i Danmark, og det er ikke helt uden grund at Dplay, er blevet så populær. De har nemlig et stort udvalg af danske programmer samt amerikansk tv.

På Dplay kan du nemlig både se reality-tv, amerikansk såvel som dansk, sport, hvor du har rig mulighed for at se en masse fodbold, dokumentare, programmer fra Discovery og en masse dansk-produceret tv. 

Du kan lade dig utrætteligt fornøje i timevis ved at se tv fra Kanal 4, 5 og 6, hvor du kan streame underholdende programmer, såsom De unge Mødre, Politijagt og Drabscheferne – de uopklarede sager og meget mere. 

Med et abonnement hos Dplay kan du også se de danske drenge trække i de rød/hvide trøjer, når der er landskampe. Det er nemlig Kanal 5 der har fået rettigheder til herrelandsholdets kampe. 

Er du en ægte sportsnørd kan du tilkøbe sportspakken, hvor du får adgang til et væld af live sport, især fodbold, men også OL.


Typer af abonnement:Underholdning og Underholdning og Sport
Priser:Underholdning: 99 kr./md. (14 dages gratis prøveperiode), Underholdning og Sport: 179 kr./md.
Tilgængelighed:Chromecast, SmartTV, Android telefon og tablet, Apple telefon og Ipad, computer, AppleTV og AirPlay
Kvalitet: HD
Antal brugere/enheder: Se Dplay på 4 forskellige enheder.

#5: HBO Nordic

Med et abonnement hos HBO Nordic får du nogle af verdens bedste serie. Streamingtjenesten er kendt for at have et lille udvalg af både film og serier – sammenlignet med andre streamingtjenester – men hvor det meste er deres indhold er i verdensklasse.

Det er der bred enighed om blandt anmeldere, og på HBO Nordic kan du da også se nogle af verdens bedste og mest sete serie. Blandt andet kan du se Game of Thrones, Billions og True Detective

Game of Thrones og True Detective er nogle af HBO Nordics egenproduktioner, hvilket de også arbejder og bruger en del ressourcer på at lave. Derfor kan disse serier også kun ses  på HBO Nordic. Andre serier de viser, er dog til at finde på andre streamingtjenester. 

Hos HBO Nordic er de gode til løbende at uploade nye afsnit af serier, idet de udkommer, så her behøver du ikke fatter dig med alverdens tålmodighed. Du finder dog ikke meget børnevenligt indhold på siden, så er det en væsentlig faktor, er denne streamingtjeneste ikke den mest anbefalelsesværdige.

HBO Nordic  egner sig perfekt til dig der er lidt kræsen og elsker at se serier i verdensklasse.

Fordele ved HBO Nordic

 • Verdensklasse serier
 • Nye afsnit ugentligt
 • Eksklusive tv-serier

Ulemper ved HBO Nordic

 • Begrænset udvalg af både film og serier
Typer af abonnement:HBO Nordic
Priser:HBO Nordic: 99 kr./md. (14 dages gratis prøveperiode)
Tilgængelighed:Chromecast, AppleTV, AirPlay, SmartTV, Konsoller, Computer, Android telefon og tablet, Apple telefon og Ipad. 
Kvalitet:HD og UHD
Antal brugere/enheder:Se HBO Nordic på alle dine enheder.

#6: YouSee

Hos YouSee kan du sammensætte din egen pakkeløsning med streamingtjenester og tv-kanaler. Yousee har et bred udvalg af film og serier samt originalt indhold fra Yousee. Desuden kan du leje film via deres butik, som byder på relativt nye film.

YouSee er ikke kun én streamingtjeneste. Det smarte ved YouSee er netop, at du selv kan vælge hvilke streamingtjenester, du ønsker, og samtidig få almindelige tv-kanaler med i pakken. Hvortil du kan have bredbånd og telefon. 

Blandt andet finder du tv-kanaler med sport, underholdning, for børn, dokumentare, musik, nyheder og danske kanaler fra viasat. Dertil har du mulighed for at vælge mellem 12 streamingtjenester. Samtlige pakkeløsninger kommer med en TV boks. 

Her finder du Netflix, HBO, C more, Dansk Filmskat, Min Bio, National Geographic, Viasat FIlm inklusiv Viaplay, Nordisk Film+, Fox+, Nick+ og Xtra Disney Channels. Alt i alt kan hele familien let underholdes med en pakkeløsning fra YouSee.

Fordele ved YouSee

 • Bland selv efter behov
 • Meget for pengene
 • Nyere film
 • Stort udvalg af både tv-kanaler og streamingtjenester
 • Du kan skifte indhold løbende
 • Virker i EU

Ulemper ved YouSee

 • Det er relativt dyrt
 • Der er oprettelse- og forsendelsesgebyr
 • Man binder sig i seks måneder
Typer af abonnement:Grundpakke
Tv med Bland Selv 10 point
Tv med Bland Selv 20 point
Tv med Bland Selv 36 point
Priser:Grundpakke:  299 kr/md.
Tv med Bland Selv 10 point: 479 kr./md.
Tv med Bland Selv 20 point: 529 kr./md.
Tv med Bland Selv 36 point: 579 kr./md (pt gratis oprettelse og forsendelse)
Tilgængelighed:SmartTV, AppleTV, Android telefon og tablet, Chromecast via app, computer.
Kvalitet: HD og UHD
Antal brugere/enheder:Se YouSee på 1 enhed og tilknyt 2 enheder.

#7: TV2 Play

TV2 Play er en af Danmarks to største udbydere af public service, og derfor får du primært deres egenproducerede indhold med et abonnement hos dem. På TV2 Play har du god mulighed for både at holde dig opdateret, blive klogere og lade dig underholde time efter time. 

Læs også:  Google Market Finder: Ekspandér til udlandet med hjælp fra Google

Du får ikke meget udenlandsk indhold men til gengæld kan du se en masse danske serie, såsom Badehotellet, RIta og Klovn. TV2 Play er også indehavere af en lang række magasinprogrammer og film. 

TV2 Play giver dig mulighed for at benytte alle dine skærme til at streame på, hvor du via dit login kan holde styr på hvilke enheder du har tilkoblet. Du kan også streame med to skærme på en og samme tid. 

Et abonnement hos Tv2 Play er billigt, hvortil du får en 30 dages gratis prøveperiode, hvis du vælger deres basispakke. Du kan også vælge en af deres andre pakker, hvor du kan se live tv eller få adgang til Tv2’s sportskanaler. 

Alle pakker kan købes med eller uden reklamer. Dog indgår der almindelige reklameblokke ved live-tv. 

Fordele ved TV2 Play

 • Billigt
 • Meget for pengene
 • Nyt indhold hver dag
 • Stort udvalg af dansk tv
 • Sportspakken

Ulemper ved TV2 Play

 • Ikke meget udenlandsk indhold
Typer af abonnement:Basis med og uden reklamer
Favorit med og uden reklamer
Favorit + Sport med og uden reklamer
Priser:Basis med reklamer: 49 kr./md. (gratis prøveperiode på 30 dage)
Basis uden reklamer: 79 kr./md. (gratis prøveperiode på 30 dage)
Favorit med reklamer: 109 kr./md., Favorit uden reklamer: 139 kr./md.
Favorit + Sport med reklamer: 149 kr./md.
Favorit + Sport uden reklamer: 179 kr./md.
Tilgængelighed:Chromecast, AppleTV, SmartTV, AirPlay, Computer, Iphone og Ipad, Android telefon og tablet.
Kvalitet: HD og UHD
Antal brugere/enheder:Se TV2 Play på 5 enheder.

#8: DR TV

DR TV er Danmarks største udbyder, når det kommer til public service,  og er hjemsted for meget egenproduceret indhold – og så er en gratis streamingtjeneste (eller, den betales via licensen). Alt egenproduceret indhold lægges op på DR TV løbende. 

Desværre gør det sig ikke gældende for alt udenlandsk indhold, hvor meget af det kun kan ses live. Men, med DR TV har du også adgang til at se live-tv fra samtlige af DR’s kanaler, så er der et udenlandsk program, du ønsker at se, må du sætte et ur efter det. 

DR er dog ihærdige og producerer i det hele taget mange serier, programmer og lignende selv. Det er der kommet meget godt ud af, som du kan se via DR TV, som kan hentes ned til din telefon og tablet. 

Fordele ved DR TV

 • Du kan se alt DR’s egenproducerede indhold
 • Meget for pengene
 • Du kan se live-tv
 • Stort udvalg af dansk tv
 • Er gratis (betalt over licens)

Ulemper ved DR TV

 • Sletter hurtigt deres indhold
 • Lidt rodet i opstilling, hvor afsnit ikke står i kronisk rækkefølge
 • Ikke-optimal søgefunktion
Typer af abonnement:DR TV
Priser:Betalt over licens
Tilgængelighed:Chromecast, SmartTV, Apple TV, AirPlay, Coemputer, Iphone og Ipad, Android telefon og tablet, Konsoller
Kvalitet:Full HD
Antal brugere/enheder:Se DR TV på alle dine enheder.

#9: Dansk Filmskat

Er du til danske film-klassikere, er Dansk Filmskat et perfekt valg til dig. Streamingtjenesten tilbyder nemlig et stort udvalg af danske film fra 1930’erne op til 00’erne, hvor udvalget særligt byder på film fra 50’erne, 60’erne og 70’erne.

Med et abonnement hos Dansk Filmskat har du rig mulighed for at se gamle kendinge med nogle af datidens største, danske skuespillere, Dirch Passer, Ove Sprogøe, Ib Moussen, Ghita Nørby og mange flere. 

Har du brug for et godt grin i selskab med Olsen Banden finder du også en lang række af Olsen Banden-filmene hos Dansk Filmskat. Der bliver udskiftet film løbende, så du kan underholdes på ny i nostalgiens tegn.

Du har tre valgmuligheder med et abonnement hos Dansk Filmskat, hvor du kan vælge mellem et månedligt, halvårlig eller årligt abonnement. Jo længere tid du vælger, jo større besparelse for du. Alle tre typer abonnement giver dig en gratis prøveperiode på 14 dage, som ny bruger. 

Fordele ved Dansk Filmskat

 • Billigt
 • Se de største, danske film-klassikere
 • Til dig som er nostalgiker

Ulemper ved Dansk Filmskat

 • Begrænset udvalg
 • Kun danske film
 • Har ikke alle Olsen Banden filmene
Typer af abonnement:Månedligt
Halvårligt
Årligt
Priser:Månedligt: 49 kr./md. (gratis prøveperiode på 14 dage)
Halvårligt: 45 kr./md. (gratis prøveperiode på 14 dage)
Årligt: 39 kr./md. (gratis prøveperiode på 14 dage).
Tilgængelighed:Chromecast, SmartTV, AppleTV, AirPLay, Computer, Iphone og Ipad, Android telefon og tablet, Konsoller
Kvalitet:HD
Antal brugere/enheder:Se Dansk Filmskat på 5 enheder.

Fordele ved streamingtjenester frem for flow-TV

Der er mange fordele ved streamingtjenester frem for flow-TV (almindeligt TV). Via streamingtjenester kan du se en film, serie, dokumentar eller et tv-program når du ønsker det, og hvor du ønsker det – og helt uden reklamer, forudsat af hvilken streamingtjenester og abonnement du vælger.

På almindeligt flow-tv skal du se programmet, idet det sendes live, hvor du ved at streame online kan vente, til det passer dig bedst. Mange streamingtjenester viser også forpremierer, så du kan se et afsnit af din yndlingsserie, før det vises på flow-tv.

Det er selvfølgeligt ikke alting, der kan streames når som helst. Der vil altid være diverse sportskampe og forskellige events, som kun kan ses live. Her er der dog ingen forskel på om du ser det via flow-tv eller en streamingtjeneste, da mange streamingtjenester også har live tv.

Er du til serier, kan du via streamingtjenester også se flere afsnit af en serie på en dag, frem for at skulle vente til søndag, hvor næste afsnit vises klokken 20.00. Særligt Netflix er kendt for at lægge en hel sæson op ad gangen, så du kan binge watche (se flere afsnit af en serie inden for kort tid).

Det er selvfølgelig også spænding ved at skulle vente og dermed gå og glæde sig til næste afsnit vises i fjernsynet. HBO Nordic lægger eksempelvis kun et afsnit op ad gangen, så hvis du kan lide at vente, er HBO Nordic måske at foretrække.

Det menes også at flow-tv er ved at have udtjent sin værnepligt, og dermed snart erstattes helt af streaming, apps og deslige, hvor du kan se live tv og samtidig have adgang til streaming on demand – hvilket en del tjenester allerede tilbyder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like