Køberrådgivning: Sådan får du køberrådgivning online

I forbindelse med et boligkøb er det vigtigt, at du konsulterer dig med en køberrådgiver. Ejendomsmægleren varetager udelukkende sælgers interesser, hvorfor du ikke er garanteret gennemsigtighed i handlen, hvis du ikke allierer dig med en køberrådgiver. I dag foregår meget køberrådgivning over nettet, og det giver dig en række muligheder, du ikke havde før i tiden.

Det er værd at være opmærksom på, at det udelukkende er sælgers interesser, ejendomsmægleren varetaget i forbindelse med en bolighandel. Derfor er det en god idé at alliere dig med en boligadvokat eller anden rådgiver, når du planlægger at investere i fast ejendom.

Med en rådgiver ved din side er du garanteret gennemsigtighed i handlen – og du bestemmer selv, hvorvidt du vil bruge køberrådgiveren til mere end blot at gennemgå købsaftalen. Du kan således få vedkommende til at varetage alt fra korrespondance med de involverede nøglepersoner til skødeskrivning og hjælp til boligsøgningen.

Køberrådgivning pris afhænger af, hvilke ydelser du har brug for hjælp til. Hvis du primært ønsker hjælp til at gennemgå købsaftalen, så du er sikker på, at der ikke er vilkår og betingelser, som udelukkende tjener til sælgers fordel, slipper du med en lavere pris, end hvis du også skal have hjælp til at forhandle prisen på boligen ned.

Køberrådgivning kan foregå over nettet

Hvis du udelukkende har brug for køberrådgivning i forbindelse med gennemgang af købsaftalen og de tilhørende dokumenter, kan du spare mange penge, hvis du udelukkende vælger at have online konsultationer med din boligadvokat eller køberrådgiver.

Det kan i mange tilfælde være en god idé, da det giver dig ro i maven, samtidig med at budgettet ikke bliver væltet. Der er dog også andre tilfælde, hvor det er praktisk at booke en rådgiver, som ikke udelukkende hjælper dig online.

Sørg for at få indskrevet et advokatforbehold

De fleste købsaftaler bliver i dag underskrevet med NemID. Processen foregår således over nettet, men du bør alligevel vide, at købsaftalen er bindende, i dét øjeblik du skriver under, hvis sælger også har underskrevet.

Læs også:  Bogholderi: Hvilket regnskabsprogram skal jeg vælge?

Du bør i den sammenhæng sikre dig, at der er indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen, så du ikke skal betale sælger den godtgørelse, vedkommende ellers er berettiget til, hvis du ønsker at udgå af aftalen grundet vilkår, du ikke ønsker at efterleve.

Med advokatforbeholdet er købsaftalen udelukkende bindend, hvis din advokat gennemgår denne og kan godkende den i sin helhed. Det betyder, at du har mulighed for at skrive under på købsaftalen, selvom din advokat ikke har gennemgået denne endnu.

Viser det sig, at din advokat finder fejl og mangler, betingelser eller vilkår, som du ikke bør efterleve, vil købsaftalen først være bindende, når der er rettet op på disse. Det sikrer dig langt bedre betingelser i din bolighandel.

Involvér en køberrådgiver så tidligt i processen som muligt

Du bør først involvere din køberrådgiver så tidligt i processen som muligt, så vedkommende er med fra starten. Selvom du kan skrive under på købsaftalen, før din køberrådgiver har gennemgået den, såfremt der er indskrevet er advokatforbehold, er det ikke altid en god idé.

Du kan således få din køberrådgiver til at stå for al korrespondance med ejendomsmægleren. På den måde er du sikret de absolut bedste betingelser i bolighandlen – og så ender du ikke med at indgå en aftale, som du i sidste ende ikke ønsker at leve op til.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Data i udlandet: Så meget data bruger du, når du streamer

Netflix, HBO, Spotify og Facebook er alle apps, der er gode at have nem adgang til, når du skal på ferie. Du bør dog være påpasselig med at bruge dem, hvis du ikke har et mobilabonnement med fri data eller mulighed for at koble dig på et wifi-netværk. Streamingtjenesterne er sluger nemlig hurtigt data. Men hvor meget data bruger de egentlig? Det får du svar på herunder.
Læs mere
Læs mere

Guide: Få styr på bredbånd

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken bredbåndsløsning du skal vælge når du flytter i nyt eller blot vil have en opgradering fra din nuværende løsning. Bredbånd giver dig adgang til internettet og er altså en stor nødvendighed for langt de fleste husstande.
Læs mere