Top 10: De bedste internationale tv-serier, du kan streame lige nu

Top 10: Bedste internationale tv-serier
Top 10: Bedste internationale tv-serier – Foto: Netflix / Black Mirror
Leder du efter en ny, god, udenlandsk tv-serie? Her får du en top 10 over de bedste internationale tv-serier, som du kan streame lige nu.

Har du lige afsluttet en tv-serie og leder derfor efter en ny at gå i gang med? Du har sikkert tømt streamingtjenesterne for diverse danske og amerikanske tv-serier, hvorfor du godt kunne tænke dig inspiration til en ny, international tv-serie, som du kan nyde på sofaen. 

Her får du en top 10 over de bedste internationale tv serier fra diverse lande – så har du rig mulighed for at læne dig tilbage i sofaen, smække benene op og nyde en god international tv-serie. 

Nummer 10: Autonomies af Ori Elon & Yehonatan Indursky

Autonomies er en miniserie som har sin inspiration fra de nuværende konflikter i Israel. Dog illustrere den ikke direkte den nuværende konflikt, men tematikker såsom politik, religion, en nation delt i to, personlig frihed og identitet er i hovedsæde. 

I serien følger du Briode, en mand som forhandler hjul. Han får til opgave at smugle en pige over grænsen fra den ortodokse side og over til den sekulære del. Det er ikke uden komplikationer og faren truer forude – både for dem og for freden mellem det opdelte land. 

Genre: Dystopisk drama
Land: Israel
Tjeneste: Amazon Prime Video


Nummer 9: State of Happiness af Kasper Gaardsøe

State of Happiness eller Lykkeland, som den hedder på dansk, foregår i Stavanger i Norge over sommeren i 1969. Det var dengang de fandt olien i Nordsøen, hvilket også er omdrejningspunktet for serien. 

I serien følger du fire unge mennesker, som hver især deler skæbne og på hver sin måde påvirkes af oliefundet i Nordsøen, hvilket også kommer til udtryk i samfundet omkring dem – dengang Stavanger kom på verdenskortet. 

Læs også:  Guide: Øg effektiviteten med den rigtige it-løsning

Genre: Drama
Land: Norge
Tjeneste: NRK eller DR1


Nummer 8: Babylon Berlin af Tom Tykwer & Achim von Boris

Babylon Berlin er baseret på bøgerne af Volker Kutscher, hvor du følger Gereon Rath som er  kommissær og Charlotte Ritter, en ung kvinde der gerne vil være politibetjent. Gereon Rath sendes på opgave for at opklare forbrydelser i Berlin.

Serien foregår i 1920’erne, hvor kunsten i Berlin blomstrer og alt er festligt, samtidig med at arbejdsløsheden er stor, hvor mørke, skumle baggårde illustrerer den tyske underverden anno 1929, hvor politik, forbrydelse, sex og magt også herskede.

Genre: Drama
Land: Tyskland
Tjeneste: HBO Nordic


Nummer 7: Hinterland af Juvan Nadina

Wales har med serien Hinterland formået at komme på krimi-kortet igen, hvor vi følger hovedpersonen, betjenten, Tom Mathias, der forlader London til fordel for Wales. Ligesom i mange andre krimier slås han med sin fortid. 

Det sætter sine aftryk i hans politiarbejde, hvorfor han slår sig ned på landet i Wales for at finde ro. Dog må han se i øjnene at stedet emmer af hemmeligheder som minder om hans egne.   

Genre: Krimi
Land: Wales
Tjeneste: Netflix


Nummer 6: A Young Doctor’s Notebook af Alex Hardcastles & Robert McKillop

Serien er baseret på en novellesamling, med samme titel som serien, og er skrevet af russiske Michael Bulgakow, som opgav sit lægevirke til fordel for at blive forfatter. Serien handler ligesom bogen om en ung læge, der har en svær start som nyuddannet.

A Young Doctor’s Notebook foregår i en lille by i Rusland i tiden op til den russiske revolution, hvor den unge, nyuddannede læge går en masse udfordringer og forhindringer i møde – han erkender da også, at der er langt mellem teori og praksis,

Læs også:  5 online aktiviteter, der gør vinteren lidt sjovere

Genre: Komedie, Romantik
Land: USA
Tjeneste: Netflix


Nummer 5: Blinded by the Lights af Jakub Zulczyk

Blinded by the Lights er baseret på en bog af selvsamme navn. Serien foregår i Østeuropa og omhandler en pushers perfekte liv, som er nøje tilrettelagt og planlagt i detaljer, fyldt med penge, damer og hvad der ellers hører til.

Serien skildrer syv dage i hans liv, hvor det så småt begynder at smuldre for ham, hvilket tvinger ham til at gøre op med sin tilværelse, hvorfor han er nødsaget til at træffe betydningsfulde og livsvigtige beslutninger.

Genre: Krimi
Land: Polen
Tjeneste: HBO Nordic


Nummer 4: The Honourable Woman af Hugo Blick

I denne miniserie, En kvinde i skudlinjen, som den hedder på dansk, møder du den jødiske kvinde, Nedda Stein, der er datter af en våbenfabrikant. Hun bevidner drabet af sin far som ung pige, hvorfor hun som voksen ønsker at omlægge familie-firmaets aktiviteter. 

Serien har fokus på spændingerne mellem Vestbredden og Israel, hvilket Nedda har til formål at bilægge ved blandt andet at nedgrave kabler mellem de to områder. Midlertidigt bliver hun mødt af diverse problemer og konflikter, hvilket får konsekvenser for hende og hendes familie.

Genre: Drama
Land: Engelsk
Tjeneste: Amazon Prime Video


Nummer 3: Informer af Jonny Campbell

Serien foregår i London og handler om den unge mand, Raza, som er af britisk-pakistansk herkomst. Han tvinges til at arbejde undercover i bekæmpelsen mod terror, hvor han skal agerer “informer” til sine overordnede, Gabe og Holly.

Gabe forsøger at skjule sin fortid, hvor den nysgerrige og ambitiøse Holly hele tiden er ved at afsløre ham, samtidig med at Raza bliver mere og mere infiltreret i et mørkt, kriminelt miljø og truslen mod London vokser. 

Læs også:  Hvad er et ERP-system?

Genre: Drama, Krimi
Land: England
Tjeneste: Amazon Prime Video


Nummer 2: Madrid on Fire af Paco León

Arde Madrid foregår i Madrid i 1960’erne, hvor hovedpersonen, den loyale, Ana Mari oplærer unge kvinder i at være gode husmødre. Ana Mari får arbejde som stuepige for Ava Gardner, hvor hendes virkelige opgave er at spionere på Ava. 

Sammen med Avas chauffør Manolo, skal de to holde øje og spionere på Ava for regeringen, hvorfor de må udgive sig for at være mand og kone. Manolo er dog lidt en modsætning til Ana Mari, men stille og roligt og ganske ubemærket begynder den moralske Ana Mari at ændre sig.

Genre: Drama, Thriller
Land: Spanien
Tjeneste: Netflix Spanien 


Nummer 1: Black Mirror af Charlie Brooker

I Black Mirror er det overordnede tema den moderne teknologis og sociale mediers udvikling samt menneskers til dels ukritiske fascination heraf. Hvert afsnit behandler emner separat inden for temaet, altså er afsnittene fritstående fra hinanden. 

Serien tvinger dig til at tænker over og forholde dig til sociale medier og teknologiens indflydelse på hvordan det påvirker os mennesker i hverdagen og hvordan vi lever. Black mirror tager emnerne op på et relativt skræmmende men spændende niveau, som er værd at reflektere over. 

Genre: Drama, Sci-fi, Thriller
Land: USA
Tjeneste: Netflix

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

Køberrådgivning: Sådan får du køberrådgivning online

I forbindelse med et boligkøb er det vigtigt, at du konsulterer dig med en køberrådgiver. Ejendomsmægleren varetager udelukkende sælgers interesser, hvorfor du ikke er garanteret gennemsigtighed i handlen, hvis du ikke allierer dig med en køberrådgiver. I dag foregår meget køberrådgivning over nettet, og det giver dig en række muligheder, du ikke havde før i tiden.
Læs mere
Læs mere

Sådan fungerer online apps

Med udviklingen af smartphones blev der også udviklet programmer – eller applikationer – som man i daglig tale kalder apps. Der findes et hav af apps der kan bruges til forskellige formål. Hvis man for eksempel vil have hjælp til produktiviteten, er der gode apps at finde og på samme måde kan man finde underholdende apps med spil – Casumo er en af dem.
Læs mere