Guide: Alt du skal vide om massagepistolen

En massagepistol fungerer på mange måder ligesom en vibrerende foam roller, men den har alligevel en lang række fordele. Hvis du vil vide mere om, hvad en massagepistol er, og hvad den skal bruges til, bør du læse med herunder.

En massagepistol er et redskab, du kan bruge, når du skal komme dig efter en hård træning eller som opvarmning, før du skal træne. Mange professionelle atleter anvender massagepistoler (der også kendes som massage gun), men det er ikke kun atleter, der kan have gavn af at bruge en.

De fleste, der træner aktivt, kan have gavn af massagepistolen. Den hjælper dig med at løsne spændinger i musklerne, som er særligt tilstedeværende, efter du har trænet hårdt fysisk. Du kan derfor undgå skader og restituere hurtigere med en massagepistol.

Hvad er en massagepistol?

En massagepistol er en relativt ny tendens indenfor træning og fitness. Du kender formentlig til foam rollers, som i mange år har været standard indenfor redskaber til restitution før og efter træning. Særligt de vibrerende foam rollers har været populære i mange år.

Teorien bag dem er, at vibrationerne fremkalder det, der kaldes for golgi senerespons, hvilket er en refleks, som får din krop til at slappe af. Denne kan aktiveres ved brug af vibrerende foam rollers, som har mange ligheder med massagepistolen.

En massagepistol ligner og lyder som et eldrevet værktøj – og det er den i princippet også. Den er nem at bruge, da du blot placerer den på det ømme punkt på din krop, hvorefter den pulserer frem og tilbage. Det får musklerne til at slappe af, så blodgennemstrømningen forbedres.

Hvordan bruger jeg massagepistolen?

En massagepistol er nem at bruge, da du blot tænder for den og placerer den på det ømme punkt. Det lyder nemt, og det er det også – du skal blot tænde på tænd-knappen, vælge hvor meget, du ønsker, den skal pulsere, hvorefter du placerer den på det ømme punkt.

Læs også:  Guide: Dette skal du overveje, før du låner penge online

Hvis du vil have mest muligt ud af din massagepistol, er der en række forholdsregler, du bør følge. Du kan bruge den, som du vil, men du får mest muligt ud af massagen, hvis du sørger for at bruge den, som beskrevet herunder.

  • Vælg det rigtige hoved: Massagepistolen kommer i de fleste tilfælde med flere forskellige hoveder. Hvert hoved er god til forskellige områder, og du bør derfor vælge det, der egner sig bedst til der, hvor dit ømme punkt er placeret.
  • Vælg den rigtige vibrationshastighed: Når du har tændt for massagepistolen, skal du vælge den rigtige vibrationshastighed. Det gør du ved at indstille den, så den matcher dine præferencer. Prøv dig frem, indtil du har fundet en passende hastighed.
  • Brug massagepistolen rigtigt: Når du bruger massagepistolen, skal du flytte den langs den muskel, som du vil løsne eller varme op. Du skal ikke trykke hårdt, da vibrationerne gør arbejdet for dig. Find et triggerpunkt, hvor du er mere øm end på resten af musklen, og bliv ved med at holde massagepistolen her, indtil du kan mærke, at det løsner op.

Følger du ovenstående fremgangsmåde, vil du få mest muligt ud af din massagepistol. Det er ikke svært at bruge den, og der kan ikke ske noget ved at bruge den forkert, men det er vigtigt, at du ikke trykker til eller bruger kræfter, når du anvender den. Du kan læse mere her, hvis du stadig er i tvivl om, hvorvidt du skal købe en eller ej.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

Sådan fungerer online apps

Med udviklingen af smartphones blev der også udviklet programmer – eller applikationer – som man i daglig tale kalder apps. Der findes et hav af apps der kan bruges til forskellige formål. Hvis man for eksempel vil have hjælp til produktiviteten, er der gode apps at finde og på samme måde kan man finde underholdende apps med spil – Casumo er en af dem.
Læs mere
Læs mere

WordPress 5.5: Alt om den nye WordPress-opdatering – og hvilken indflydelse det har på din hjemmeside

Den nye WordPress-opdatering er godt nyt for alle, der driver en WordPress-hjemmeside. Version 5.5 hedder Eckstine, og den byder på forbedringer i forhold til hastighed, søgefunktion og sikkerhed – og så er der naturligvis også nyt i forhold til Gutenberg-editoren. Læs her og bliv klogere på den nye WordPress-opdatering.
Læs mere