Guide: Alt du skal vide om massagepistolen

En massagepistol fungerer på mange måder ligesom en vibrerende foam roller, men den har alligevel en lang række fordele. Hvis du vil vide mere om, hvad en massagepistol er, og hvad den skal bruges til, bør du læse med herunder.

En massagepistol er et redskab, du kan bruge, når du skal komme dig efter en hård træning eller som opvarmning, før du skal træne. Mange professionelle atleter anvender massagepistoler (der også kendes som massage gun), men det er ikke kun atleter, der kan have gavn af at bruge en.

De fleste, der træner aktivt, kan have gavn af massagepistolen. Den hjælper dig med at løsne spændinger i musklerne, som er særligt tilstedeværende, efter du har trænet hårdt fysisk. Du kan derfor undgå skader og restituere hurtigere med en massagepistol.

Hvad er en massagepistol?

En massagepistol er en relativt ny tendens indenfor træning og fitness. Du kender formentlig til foam rollers, som i mange år har været standard indenfor redskaber til restitution før og efter træning. Særligt de vibrerende foam rollers har været populære i mange år.

Teorien bag dem er, at vibrationerne fremkalder det, der kaldes for golgi senerespons, hvilket er en refleks, som får din krop til at slappe af. Denne kan aktiveres ved brug af vibrerende foam rollers, som har mange ligheder med massagepistolen.

En massagepistol ligner og lyder som et eldrevet værktøj – og det er den i princippet også. Den er nem at bruge, da du blot placerer den på det ømme punkt på din krop, hvorefter den pulserer frem og tilbage. Det får musklerne til at slappe af, så blodgennemstrømningen forbedres.

Hvordan bruger jeg massagepistolen?

En massagepistol er nem at bruge, da du blot tænder for den og placerer den på det ømme punkt. Det lyder nemt, og det er det også – du skal blot tænde på tænd-knappen, vælge hvor meget, du ønsker, den skal pulsere, hvorefter du placerer den på det ømme punkt.

Læs også:  Sommerferie: 5 uundværlige rejse-apps

Hvis du vil have mest muligt ud af din massagepistol, er der en række forholdsregler, du bør følge. Du kan bruge den, som du vil, men du får mest muligt ud af massagen, hvis du sørger for at bruge den, som beskrevet herunder.

  • Vælg det rigtige hoved: Massagepistolen kommer i de fleste tilfælde med flere forskellige hoveder. Hvert hoved er god til forskellige områder, og du bør derfor vælge det, der egner sig bedst til der, hvor dit ømme punkt er placeret.
  • Vælg den rigtige vibrationshastighed: Når du har tændt for massagepistolen, skal du vælge den rigtige vibrationshastighed. Det gør du ved at indstille den, så den matcher dine præferencer. Prøv dig frem, indtil du har fundet en passende hastighed.
  • Brug massagepistolen rigtigt: Når du bruger massagepistolen, skal du flytte den langs den muskel, som du vil løsne eller varme op. Du skal ikke trykke hårdt, da vibrationerne gør arbejdet for dig. Find et triggerpunkt, hvor du er mere øm end på resten af musklen, og bliv ved med at holde massagepistolen her, indtil du kan mærke, at det løsner op.

Følger du ovenstående fremgangsmåde, vil du få mest muligt ud af din massagepistol. Det er ikke svært at bruge den, og der kan ikke ske noget ved at bruge den forkert, men det er vigtigt, at du ikke trykker til eller bruger kræfter, når du anvender den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Data i udlandet: Så meget data bruger du, når du streamer

Netflix, HBO, Spotify og Facebook er alle apps, der er gode at have nem adgang til, når du skal på ferie. Du bør dog være påpasselig med at bruge dem, hvis du ikke har et mobilabonnement med fri data eller mulighed for at koble dig på et wifi-netværk. Streamingtjenesterne er sluger nemlig hurtigt data. Men hvor meget data bruger de egentlig? Det får du svar på herunder.
Læs mere
Læs mere

Hvorfor melde sig til et ITIL kursus?

Viden er indsigt i mange tings tilstand. Uden viden vil mange ting ligeledes ikke udvikles. Så det er vigtigt at være nysgerrig på viden gennem livet, så man selv som menneske kan blive en bedre udgave af sig selv. Men ligeledes også læring om udvikling af ting. Begge indgår ligeledes i et arbejdsregi både indenfor den private sektor samt det offentlige.
Læs mere
Læs mere

Kameraguide: Hvilket kamera skal jeg vælge?

Når du skal vælge kamera, bør dit valg primært afhænge af, hvad du skal bruge det til. Skal du blot tage billeder af familien og de øjeblikke, du ønsker at forevige, kan du ofte nøjes med kameraet i din telefon. Skal du i stedet bruge kameraet til video eller i professionelle sammenhæng, bør du dog vælge et andet kamera. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke kamera der egner sig til forskellige formål.
Læs mere