Guide: Få styr på bredbånd

Det kan være lidt af en jungle at finde ud af hvilken bredbåndsløsning du skal vælge når du flytter i nyt eller blot vil have en opgradering fra din nuværende løsning. Bredbånd giver dig adgang til internettet og er altså en stor nødvendighed for langt de fleste husstande.

Hvilken type bredbånd du kan få i dit hjem, afhænger af hvilke udbydere der er tilgængelige på din adresse. Tjek derfor først hvem du kan få bredbånd fra, så du ikke læser unødvendigt op på bredbåndsløsninger, som du alligevel ikke kan få. Når du har fundet ud af hvilke udbydere der er på din adresse, så læs med her, og find ud af lidt mere om de forskellige typer af bredbånd. 

Bredbånd via kabel-tv-stik (COAX)

Internet leveret via dit kabel-tv-stik fungerer ved at et COAX-kabel sættes i kabel-tv-stikket. Sæt en router til, og så er du klar til internet. Du får her god mulighed for en høj hastighed og en stabil forbindelse. Er i mange brugere på samme kanal på samme tid, kan der dog opleves forsinkelser på internettet. Dette kan dog hurtigt løses ved at skifte til en kanal med færre eller ingen andre brugere på. Dette er en nem løsning som er hurtig at sætte op, og ofte en billig løsning. 

Bredbånd via telefonstik (VDSL)

Som overskriften indikerer modtager du her internet gennem dit telefonstik. Her er der tale om en stabil forbindelse med en hastighed på op til 150 Mbit/s. Bruger du eller andre i familien meget tid på gaming online kan det være nødvendigt at vælge kabel-tv-stik løsningen eller fibernet i stedet. Her er igen tale om en billig løsning som også er nem at sætte op derhjemme. 

Fibernet

Fibernet er den mest stabile og hurtigste internetløsning du kan få i hjemmet. Det er den nyeste teknologi inden for bredbåndsforbindelser og du vil opleve en lynhurtig forbindelse derhjemme. Her vil du kunne uploade og downloade selv de tungeste filer uden problemer med en hastighed på op til 1000 Mbit. 

Læs også:  Guide: Vælg de bedste trådløse høretelefoner

3G og 4G mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd er en rigtig smart løsning hvis du gerne vil have internet med på farten. Mobilt bredbånd kræver blot at du har en smartphone, computer, tablet eller et modem som har en indbygget antenne. Med mobilt bredbånd kan du eksempelvis få net i dit sommerhus hvor der ikke altid er mulighed for at få internetforbindelse gennem de andre bredbåndsløsninger. Det er ikke optimalt at benytte sig af denne løsning derhjemme, men til almindeligt brug i eksempelvis sommerhuse er det ideelt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Kameraguide: Hvilket kamera skal jeg vælge?

Når du skal vælge kamera, bør dit valg primært afhænge af, hvad du skal bruge det til. Skal du blot tage billeder af familien og de øjeblikke, du ønsker at forevige, kan du ofte nøjes med kameraet i din telefon. Skal du i stedet bruge kameraet til video eller i professionelle sammenhæng, bør du dog vælge et andet kamera. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke kamera der egner sig til forskellige formål.
Læs mere