Sådan laver du en effektiv marketingplan

Marketingplanen er en opsummeret plan for, hvordan du skal markedsføre din virksomhed. Marketingplanen bruges til at sætte mål for marketingindsatsen, og den fungerer som et redskab til at følge op på marketingaktiviteterne. Det skal give overblik over de midler, der er sat af til marketing. Det kunne være reklameprodukter, som kvalitets tommestokke med logo. Planen skal være fleksibel nok til at kunne tilpasses, hvis der opstår ændringer i virksomhedens situation. Derudover skal marketingplanen være realistisk og have fokus på de mest effektive marketingaktiviteter.

Forskellige typer af markedsføring

Der er mange forskellige typer af markedsføring, og det kan være svært at vide, hvilken der passer bedst til ens virksomhed. Derfor er det en god idé at starte med at tage stilling til, hvad man ønsker at opnå med sin markedsføring. Indirekte markedsføring er den type markedsføring, hvor virksomheden ikke direkte reklamerer for sig selv eller sine produkter/services. Dette kan være gennem sponsorering af arrangementer eller gennem produktplacering i film og tv-serier. Direkte markedsføring handler om virksomheden direkte reklamerer for sig selv eller sine produkter/services til potentielle kunder/brugere. Dette kan ske gennem annoncer.

Brug sociale medier

I dag er det ikke længere nok at have en hjemmeside, hvis man vil være sikker på at få fat i alle de potentielle kunder. I dag skal man også være aktiv på sociale medier, for at få den bedste mulige chance for at promovere sin virksomhed. Dette gælder især hvis man driver en mindre virksomhed, da det kan være svært at få råd til annoncering andetsteds. På sociale medier er det muligt selv at lave annoncer, som kan ramme præcis de målgrupper, som man ønsker.

Læs også:  Sommerferie: 5 uundværlige rejse-apps

Hvordan kan virksomheder sikre sig, at deres markedsføring er målrettet og effektiv?

Når virksomheder skal sikre sig, at deres markedsføring er målrettet og effektiv, så er det første og vigtigste step at have styr på hvem ens kundegrundlag er. Dette kan virksomhederne finde ud af ved at lave en gruppeanalyse, som vil give dem et overblik over hvilke personer der typisk køber deres produkter eller ydelser. Når virksomheden har styr på, hvem der er deres typiske kunde, så kan de begynde at målrette deres markedsføring til denne gruppe. Dette kan gøres på mange forskellige måder, men det vigtigste er, at virksomheden formulerer en klar og tydelig strategi for hvordan de ønsker at nå ud til deres kunder.

Det er altså altafgørende for enhver virksomhed at have en effektiv marketingplan, der passer til deres produkter eller services.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like