Online lægekonsultation: Se her, hvordan du booker en konsultation

Online lægekonsultation
Online lægekonsultation
Vidste du, at du kan booke en online lægekonsultation i stedet for at møde op fysisk hos lægen? Mange konsultationer kan klares over mail, video eller telefon, og det er derfor med til at nedsætte presset hos de fysiske klinikker. Læs her, hvordan du booker en online lægekonsultation.

Imens byens butikker, spisesteder, klinikker og lignende holder lukket, kan du stadig gå til lægen – det er bare ikke sikkert, der er plads. I en tid, hvor helbredet er i fokus, kan det være svært at få en tid hos læge, selvom det er et af de få steder, der holder åbent.

Der er dog heldigvis råd at hente, for du behøver heldigvis ikke at møde fysisk op hos lægen, når du booker en konsultation. Flere læger opererer med online lægekonsultation, og der er flere mindre spillere, der nu også melder sig på banen.

Det er en udvikling, der har været i gang længe, men noget tyder på, at det først er nu, den almene befolkning har fået øjnene op for dét, der har vist sig at være en praktisk og kærkommen løsning. Nu kan du få online lægehjælp, når du har brug for det, hvilket gør det langt nemmere at sikre, at du holder hanke i helbredet.

Hvor gammel skal jeg være for at få online lægekonsultation?

Selvom online lægekonsultation er en tendens, der bliver mere og mere udbredt, er der stadig visse krav, der skal være opfyldt, før du har mulighed for at søge online lægekonsultation. Du skal eksempelvis være fyldt 18 år, før du kan booke en online konsultation hos flere udbydere af online lægekonsultation.

Med online lægekonsultation får du hurtig og nem afgang til speciallæger indenfor almen medicin, og der er ingen krav til, at du fysisk skal være til stede. Faktisk er der flere henvendelser hos almindelige klinikker, der kan klares over mail, telefon eller video.

Læs også:  Online-shopping: 4 måder, til at spare penge, når du handler på nettet

Det lægger pres på de fysiske klinikker, når en konsultation, der kunne være klaret over en e-mail eller et simpelt opkald, ender med at optage tid i den ellers pressede kalender hos lægen. Derfor kan det være en god idé at søge online lægekonsultation frem for at møde fysisk op.

Online lægekonsultation skal ikke bruges ved akut sygdom

Det er vigtigt at understrege, at online lægekonsultation ikke erstatter den konsultation, hjælp og behandling, du får ved akutte skader eller sygdomme. Hvis der opstår en akut situation, er det derfor vigtigt, at du ringer 112 frem for at booke en online konsultation.

Hvis der er tale om en ikke-akut sygdom eller ikke-livstruende situation, skal du i stedet ringe til lægevagten. Du bør udelukkende anvende online lægekonsultation, hvis du har mere milde symptomer, spørgsmål eller lignende.

Få fornyet din recept med en online lægekonsultation

Der, hvor den online lægekonsultation kan være relevant, er når du skal have fornyet dine recepter. Du kan dog ikke få fornyet recept på vanedannende medicin og medicin, der har misbrugspotentiale. Det er vigtigt at gøre opmærksom på, at online lægekonsultationer følger Styrelsen for Patientsikkerheds regler på området.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

Har du længe ønsket dig en ny printer?

Eller i det hele taget bare ønsket dig at eje en printer? Du er langt fra den eneste, som ofte sidder og mangler en printer derhjemme, når man har allermest brug for det og til dig, der mangler en ny, så forstår vi dig godt. Måske er din printer ved at blive gammel og grå at kigge på eller måske er den stået helt af og virker ikke længere? Årsager til ønsket om en ny printer kan være mange og vi garanterer dig for, at du ikke er alene.
Læs mere