Sådan vælger du den rette investeringsplatform

Hvis du lige er begyndt at investere i aktier på nettet, eller hvis du overvejer at begynde, har du sikkert flere gange overvejet, hvilken investeringsplatform der mon er den rette for dig. Og selv investorer med flere års erfaring bør måske ind imellem stille sig selv samme spørgsmål. Der kan nemlig være stor forskel på de investeringsplatforme, der findes på nettet.

I samme åndedrag er det værd at bemærke, at den samme investeringsplatform ikke nødvendigvis er den bedste for alle investorer. Det kommer i høj grad an på, hvad du helt præcist skal bruge investeringsplatformen til, og også hvilke krav, du stiller til den.

Pris er vigtig – men ikke altafgørende

En af de vigtigste faktorer – hvis ikke dén vigtigste faktor – i forbindelse med valg af investeringsplatform er unægteligt prisen; akkurat, som når du investerer i en ny PC. Prisen kan være sammensat af flere forskellige opkrævninger i form af kurtage ved handel, forskellige abonnementer, betaling for depot osv. 

Det er som nævnt ikke nødvendigvis den billigste investeringsplatform, der er den rette at vælge. Til gengæld kan det være en god idé at vælge den, der har den mest simple prisstruktur – f.eks. en platform, hvor du udelukkende betaler kurtage, og intet andet. På den måde kan du altid nemt overskue, hvor meget du skal betale, og samtidig betaler du kun, når du aktivt handler på platformen.

Statistik og data

En anden vigtig ting er de statistikker og den data, du har adgang til på platformen. Skal du f.eks. investere i Topdanmark-aktier, er det rart at kunne se aktiekurser topdanmark, når du skal foretage handlen, men også både før og efter handlen.

Aktiekurserne er dog blot ét af mange nyttige redskaber indenfor statistik og data; det kan f.eks. også være en fordel at have adgang til regnskaber, forskellige kursgrafer, teknisk analyse og meget mere. 

Et brugervenligt interface

For at en investeringsplatform falder i god jord hos investorerne, er det også vigtigt, at den har et brugervenligt interface. Det nytter f.eks. ikke meget med en billig platform med masser af redskaber, hvis platformen altid hænger i bremsen, og du aldrig kan finde de informationer, du leder efter. Eller endnu værre – at du ikke kan handle når og hvor du vil.

Læs også:  En dybdegående guide til kunde onboarding i teknologisektoren

Prøv dem af

Der findes mange andre parametre, der er værd at tænke over, men til syvende og sidst gælder det om selv at prøve de forskellige investeringsplatforme af – det er den eneste måde, hvorpå du kan sikre dig, at du vælger præcis den platform, der passer bedst til dig og dine behov.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Har du længe ønsket dig en ny printer?

Eller i det hele taget bare ønsket dig at eje en printer? Du er langt fra den eneste, som ofte sidder og mangler en printer derhjemme, når man har allermest brug for det og til dig, der mangler en ny, så forstår vi dig godt. Måske er din printer ved at blive gammel og grå at kigge på eller måske er den stået helt af og virker ikke længere? Årsager til ønsket om en ny printer kan være mange og vi garanterer dig for, at du ikke er alene.
Læs mere