Top 5: De bedste film med Alicia Vikander

De bedste film med Alicia Vikander.
De bedste film med Alicia Vikander.
Alicia Vikander har medvirket i en lang række film – mange rigtig gode film. Men hvilke er de bedste? Det giver vi et svar på, vi har nemlig samlet de 5 bedste Alicia Vikander-film lige her.

Alicia Amanda Vikander er en yderst populær skuespiller, og det er der ikke noget at sige til. Hun er virkelig dygtig, produktiv og ambitiøs. Den rolle hun nok er mest kendt for, er som Caroline Mathilde i filmen A Royal Affair (En Kongelig affære). Derudover har hun vundet en Oscar for bedste kvindelig birolle i filmen The Danish Girl.

Hun er født i 1988 i Gothenburg, Sverige og har fra barns ben af været vant til at stå på en scene, da hun har deltaget i flere mindre teaterstykker i sin hjembys Operahus. Hun har siden år 2010 medvirket i en lang række film, faktisk hele 19 film, hvor hun har haft større roller. 

Udover at være skuespiller er hun også balletdanser. Hun er desuden gift med Michael Fassbender – de blev gift på Ibiza i år 2017.

# 1: Testament of Youth (Drama, Romantik)

Testament of Youth foregår lige inden og under Første Verdenskrig, mere præcist starter den i foråret år 1914. Vera Brittain (Alicia Vikander) er en ung, intelligent og handlekraftig kvinde der drømmer om at blive forfatter. Hun er træt af samfundets normer og sine forældres konservative holdninger og ønsker for hende. Hendes høje ambitioner sørger da også for, at hun kommer ind på Oxford University. 

Vera forelsker sig i sin brors ven, Roland Leighton (Kit Harington), der deler samme drømme som hende. Krigen besværliggør dog deres romance og fælles fremtidsdrømme – Roland bliver sendt afsted som soldat og Vera melder sig som sygeplejerske under krigen.

Filmen skildrer rigtigt fint kvindernes kamp om ligestilling, søskendekærlighed, hvordan man kan få mening ud af en mørk tid, ung kærlighed og sexualitet. 

Læs også:  Danske serier: Her er de 7 bedste, danske tv-serier i nyere tid

# 2: En kongelig affære (Biografisk drama)

A Royal Affair, på dansk En Kongelig Affære, er en dramatisk kærlighedshistorie fra Danmarkshistorien. Den foregår i København 1760’erne, hvor Kong Christian den 7 (Mikkel Boe Føls) og Caroline Mathilde (Alicia Vikander) gifter sig med hinanden.

Da kongen bliver syg ansættes lægen Dr. Johann Struensee (Mads MIkkelsen) til at tage vare på ham. Der former sig et venskab mellem de to, og Johann begynder stille og roligt at få mere magt over kongen. Alt imens dette udspiller sig, udvikler Johann og Caroline følelser for hinanden – de forelsker sig, og drømmer om mere magt til den danske befolkning; der indføres reformer og aristokratiets magt formindskes. Men, det er et spørgsmål om tid, før hoffet fatter mistanke og sætter ind i kampen om at få magten tilbage. 

A Royal Affair er en flot og troværdig film der formår at skildre et kompliceret drama så det imponerer. 

# 3: The Light Between Oceans (Drama, Romantik)

Lyset i Havet, som den hedder på dansk, handler om et ægtepar, der lever på en øde ø ved den australske vestkyst. Tom (Michael Fassbender) er blevet ansat som fyrmester på øen, efter at have været udsendt som soldat under Første Verdenskrig.

Tom møder den smukke Isabel (Alicia Vikander) ved en tur ind til fastlandet. De gifter sig og bosætter sig sammen på øen. Her prøver de at blive gravide, men det lykkedes ikke. Det tærer på dem, men en dag kommer en lille båd, hvori en død mand og en lille skrigende baby ligger, drivende ind til dem. Modvilligt indvilliger Tom til at de beholder barnet, men som tiden går og datteren, Lucy bliver ældre, rammes Tom af en masse skyld og ambivalens – skal han fortælle om Lucy til myndighederne eller skal han tie og gøre sin elskede Isabel lykkelig? Det er store overvejelser og stærke følelser som vækkes. 

Læs også:  Pladespilleren vinder frem igen

The Light Between Oceans er en flot filmatisering i smukke naturomgivelser. Den foregår i et stille tempo, så alle kan følge med. Den formår dog stadig at holde på ens spænding. 

#4: The Danish Girl (Biografi, Drama)

Vi er i København i år 1926. Gerdas (Alicia Vikander) veninde er ikke dukket op til en aftale hvor hun skal sidde model for hende. Hun får derfor sin mand Einar Wegener (Eddie Redmayne) til at udføre jobbet iført silkeundertøj og strømper. Det viser sig dog, at Einar har holdt sin sande identitet som kvinde undertrykt, hvilket fremprovokeres af episoden som model for sin kone. 

“Lili Elbe” fødes dermed og der danses offentligt iført paryk og kvindetøj. Trods Gerdas accept og støtte må ægteskabet se sin prøve – for hver gang Lili udvikler sig, må Gerda indse at han ikke længere, er den hun forelskede sig i og giftede sig med.  

The Danish Girl handler om Lili Elbe, der var en af historiens første til at få en kønsskifteoperation. Den behandler emner om transkønnethed, kampen om kærlighed og jalousi. En kunstnerisk film der udspiller sig som et drama med en masse flotte kostumer.  

#5: Ex Machina (Scifi, Mystery)

En ung computerprogrammør ved navn Caleb (Domhnall Gleeson) har fået til opgave, at undersøge om hvorvidt den virkelighedstro prototype og robot Ava (Alicia Vikander) kan erstatte et virkeligt menneske. FIlmen udspiller sig i Calebs chefs palæ, et isoleret, indelukket og klaustrofobisk hjem. 

Caleb lader sig betage af den smukke, menneskelignende robot, hvorfor han får svært ved at skelne mellem virkelighed og kunstig intelligens. Filmen er realistisk i forhold til moderne teknologis udvikling, men Ex Machina sår alligevel en tvivl i en om hvorvidt filmen foregår i fremtiden eller ej.  

Læs også:  Se, hvordan Disney+ kommer til at se ud her

I denne film får du mulighed for at undre dig undervejs som filmen forløber. Er det overhovedet godt, at vi udvikler på robotter, kommer de til at overgå mennesket og så videre?

Du kan også se Alicia Vikander i filmene Pure, Tulip Fever, Tomb Raider, Jason Bourne, The Crown Jewels, Son of a Gun, Euphoria og mange flere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Top 22: De bedste film på Netflix.
Læs mere

De bedste film på Netflix: 23 gode film, du kan streame lige nu

Det kan tage en evighed at finde de bedste film på Netflix. Vi har gjort det nemt for dig, der leder efter en god film, men ikke gider at bruge halvdelen af filmaftenen på at scrolle Netflix igennem for at finde en god film. Vi har samlet en liste over de 22 bedste film – og der er noget for enhver smag, uanset om du er til krimi, thrillere, romantik eller sci-fi. God fornøjelse!
Læs mere