Data i udlandet: Så meget data bruger du, når du streamer

Netflix, HBO, Spotify og Facebook er alle apps, der er gode at have nem adgang til, når du skal på ferie. Du bør dog være påpasselig med at bruge dem, hvis du ikke har et mobilabonnement med fri data eller mulighed for at koble dig på et wifi-netværk. Streamingtjenesterne er sluger nemlig hurtigt data. Men hvor meget data bruger de egentlig? Det får du svar på herunder.

Mobiltelefonen er for de flestes vedkommende en genstand, der altid er med, uanset om vi er hjemme eller på ferie. Vi bruger den til at læse mails, nyheder og generelt surfe på nettet, men vi bruger den også til at streame underholdning i form af musik, tv og film.

Hvis ikke du er på et wifi-netværk, bliver der brugt enormt meget data. Det kan koste dig dyrt, hvis du ikke har fri data i dit mobilabonnement – særligt, når du befinder dig i udlandet, hvor data i de fleste tilfælde koster mere. Det kan være en god idé at vælge et mobilabonnement med EU-roaming inkluderet, hvis du vil være på den sikre side, når du rejser indenfor EU’s grænser.

Streaming af video: Så meget data bruger du

Den mængde data, du bruger, når du streamer via streamingtjenester, afhænger blandt andet af kvaliteten, du streamer din video i. Streamer du i 720p, kan du forvente, at dit forbrug bliver på knap 1 GB i timen. Hvis du streamer videoer i full HD, bruger du omkring 1,5GB i timen, imens du bruger helt op til 7 GB i timen, hvis du streamer i 4K-kvalitet.

Det betyder, at du bruger omkring 90 GB data, hvis du streamer Netflix i full HD i to timer hver dag.

Streaming af musik: Så meget data bruger du

Hører du musik på Spotify i god kvalitet, bruger du omkring 115 MB data i timen. Her er forbrugt altså væsentligt under den mængde, du bruger, når du streamer film og serier i høj opløsning.

Hvis du hører to timers musik på Spotify hver dag i en måned, vil du bruge omkring 7 GB data.

Læs også:  Sådan beskytter du dig selv online

Facebook: Så meget data bruger du

Når du bruger Facebook, vil du typisk bruge omkring 90 MB data i timen. Det afhænger dog af, hvilket indhold du ser på det sociale medie. Hvis du udelukkende ser videoer, vil forbruget være højere, men hvis du browser gennem en blanding af billeder, statusopdateringer og videoer på Facebook, vil dit forbrug være på omkring 90 MB i timen.

Bruger du Facebook i to timer hver dag i en måned, vil det svare til lidt over 5 GB på en måned.

Instagram: Så meget data bruger du

Hvis du bruger Instagram, når du er på ferie, vil tallet være en smule højere end Facebook, da det primært er billeder og videoer, du vil se i dit feed. Her vil du bruge omkring 100 MB i timen, hvilket bliver til 6 GB, når du bruger det sociale medie i to timer hver dag i en måned.

Vær opmærksom på apps, der kører i baggrunden

Det er ikke udelukkende, når du aktivt vælger at bruge din telefon, at du anvender data. De fleste telefoner modtager mails og notifikationer automatisk, ligesom apps typisk opdateres i baggrunden, helt uden du ved det.

Det tæller alt sammen med i dit dataforbrug, som derfor kan ende med at blive højere, end du først havde forventet. Det kan hurtigt blive en dyr affære, medmindre du slår det fra.

Det gør du ved at tjekke dine indstillinger, hvor du kan se, hvor ofte telefonen opdateres, og hvorvidt mails og notifikationer automatisk kører i baggrunden. Hvordan du slår det fra afhænger af, hvilken telefon du har.

Vælg et abonnement med EU-roaming

Hvis du vil sikre dig, at dit dataforbrug ikke løber løbsk og ender med en dyr regning, kan det være en god idé at sikre, at du har et mobilabonnement med EU-roaming. Det gælder naturligvis udelukkende, hvis du skal på ferie indenfor EU’s grænser.

Læs også:  Teknisk understøttelse af porteføljestyring

Greentel har flere mobilabonnementer med EU-roaming, som du kan vælge efter behov. Hvis du har et lille forbrug, vælger du en lille pakke, der svarer til dit dataforbrug. Har du et større forbrug, er der ligeledes en løsning, der passer til det.

Hos Greentel kan du få en lang række abonnementer, der passer til de fleste behov – eksempelvis et simkort til varmepumpe, vildtkamera, alarm og de fleste andre enheder, der har behov for at blive koblet på nettet.

Herudover kan du også få mobilt bredbånd til din tablet, hvis du har den med på ferie, så du kan streame løs på en lidt større skærm. Det er også oplagt, hvis du har børnene med på ferie, og de skal underholdes.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like