Digital valutahandel: Sådan handler du med valuta over nettet

Valutahandel: Sådan gør du
Valutahandel: Sådan gør du
Valutahandel minder på mange måder om aktiehandel, men der er alligevel flere forskelle. Hvis du overvejer at investere i valuta, får du herunder indsigt i, hvordan du anvender digitale valuta-platforme til at foretage dine investeringer.

Valutahandel minder på mange måder om handel med aktier, omend der på trods af de mange ligheder også er visse punkter, hvor forskellene er fremtrædende. Som investor i forbindelse med aktiehandel investerer du i aktier, fordi du vurderer, at kursen vil stige fremadrettet.

Estimerer du, at der er risiko for et kursfald, vil du typisk sælge aktien igen, fordi du ikke er interesseret i at miste dine penge. Det er i høj grad et taktisk spil, hvor det handler om at kunne ‘forudsige’ markedet.

Sådan foregår valutahandel også i grove træk. Den helt store forskel er dog, at du ikke spekulerer i, hvor godt eller dårligt en specifik virksomhed kommer til at klare sig, men derimod værdien af en specifik valuta.

Det er vigtigt at understrege, at det ikke er uden risiko at investere i valuta. Du kan mindske den risiko, du tager, ved at gøre brug af forskellige analyseværktøjer, men der vil altid være en risiko til stede, når du handler med valtua.

Hvad er valutahandel?

Når du handler med valuta, skal du ikke til at lære en masse nyt. Du skal dog først og fremmest forstå præmissen for handlen, selvom det ikke er det store arbejde at overskue – særligt ikke, hvis du på forhånd er bekendt med valutakurser og/eller aktiehandel.

Hvis du har en idé om, at den amerikanske dollar vil komme til at stige i værdi i forhold til den amerikanske dollar indenfor den nærmeste fremtid, er det en god idé at investere i dollar. Det vil give dig en gevinst, hvis du får ret i din forudsigelse.

Læs også:  Lagerstyring på webshop: Hvorfor anvende et system til lagerstyring?

Gør brug af digitale platforme til valutahandel

Selvom det måske lyder vanskeligt at kunne forudsige dette, findes der en række værktøjer, du kan gøre brug af. Valutahandlen er nemlig, ligesom det er tilfældet med aktiehandlen, blevet digitaliseret, så det hele foregår over nettet.

På disse platforme vil du kunne investere i et handelspapir, der eksempelvis hedder USD/EUR, hvis vi følger ovenstående forudsigelse om, at dollaren stiger i forhold til Euro-kursen. Dette handelspapir kaldes for et valutakryds, og det er det, du investerer i, når du handler med valuta.

Når du investerer i et valutakryds, sætter du dine penge på, at der sker en stigning i den ene valuta frem for den anden. På de fleste handelsplatforme kan du finde valutakryds, som dækker langt de fleste valutakurser i verden.

Hvor kan jeg handle med valuta?

Saxo Bank har udviklet en handelsplatform for valutakurser, der hedder SaxoTraderGO. Klik her, hvis du vil læse mere om, hvordan du bruger den. Du kan bruge SaxoTraderGO, uanset om bruger din Samsung Galaxy Note 10 Plus eller din MacBook – patformen fungerer til både Windows, macOS, Android og iOS-styresystemer.

På platformen kan du handle med op til 182 valutakryds, og selve platformen er avanceret, men alligevel brugervenlig. Du får eksempelvis en række værktøjer, som du kan bruge i forbindelse med valutahandel.

Her får du eksempelvis flere end 50 tekniske indikatorer, integrerede handelssignaler og forskellige risikostyringsværktøjer, som alle har til formål at gøre det nemmere for dig at forudsige markedet og minimere dine risici, når du handler med valuta.

Hvorfor handles valuta overfor hinanden?

Når du investerer i valuta, vil det typisk foregå ved, at du køber to valutaer overfor hinanden. Du handler groft sagt værdien af den ene mod den anden. Som udgangspunkt kan du godt handle valuta mod værdien af andre aktiver som eksempelvis guld, olie og lignende, men det foregår sjældent i praksis.

Læs også:  Find gode Black Friday tilbud på telefon og abonnement

Samtidig er det væsentligt mere avanceret, hvorfor du bør holde dig til at investerer i valutakryds frem for andre aktiver mod valuta, hvis du er begynder indenfor investering. Du kan se mere om de aktuelle valutakurser hos Danmarks Nationalbank.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like