Hvad er et ERP-system?

ERP er en forkortelse for Enterprise Resource Planning, og betegnelsen dækker over et program til ressourcestyring, som samler alle de transaktionelle processer i en virksomhed. Selvom navnet er Enterprise, kan alle virksomheder benytte ERP, uanset størrelsen.

Formålet med ERP er at sætte virksomhedens aktiviteter i system, så der skabes et overblik over dem. Det gør, at virksomheden sparer tid og er mere produktiv, hvilket leder til en øget konkurrenceevne, som i sidste ende giver et større overskud.

Virksomhedens styres af ERP

Et ERP system samler alle de administrative opgaver i ét system, så der skabes et bedre overblik. Det gør det nemmere at træffe de rigtige beslutninger i forhold til den administrative del af en virksomhed – eksempelvis økonomi og regnskab, statistikker og rapportering, kunder og ordrer samt en lang række andre opgaver.

Fordelen er, at det hele er samlet et sted, så det er nemmere at styre og sammenligne de enkelte processer på tværs af afdelinger. Alle arbejdsprocesserne knyttes sammen, så der ikke er behov for at arbejde i så mange forskellige programmer for at løse helt basale arbejdsopgaver i hverdagen.

Du behøver ikke at samle alt i din ERP-løsning, hvis du vil opnå denne gevinst. I dag er det langt nemmere og billigere, og du kan derfor anvende mange forskellige IT-systemer, men stadig have en fornemmelse af, at de forskellige arbejdsprocesser er knyttet tæt sammen med hinanden.

Hvad anvendes ERP til?

ERP anvendes til mange forskellige ting, og det afhænger derfor af den enkelte virksomheds behov. Hvis en kundes oplysninger eksempelvis kan tilgås i mange forskellige systemer, vil det være nemmere at sende fakturaer, yde support og sælge til den enkelte kunde.

Det er muligt at opnå med et ERP-system, da det hele hænger sammen, hvorfor de enkelte informationer ikke udelukkende er at finde i ét enkelt program, som skal åbnes, hver gang den skal bruges. I stedet vil de kunne tilgås i alle systemer på tværs af virksomheden, såfremt der er behov for det.

Læs også:  Anmeldelse af den bedste app til meditation

Et ERP-system kan holde medarbejderne opdateret på tværs af alle virksomhedens afdelinger. Hvis en sælger sælger et produkt, bliver dette automatisk registreret i lagerbeholdningen, så der ikke er én der skal sidde og gøre det manuelt – og det sparer virksomheden for unødig spildtid, optimerer effektiviteten og giver et større overskud i sidste ende.

Kan jeg bruge et ERP system?

Langt de fleste virksomheder har glæde af et ERP-system, men det er ikke alle virksomheder, hvor det er strengt nødvendigt. Det giver bedst mening i virksomheder, som har flere medarbejdere og måske endda i flere forskellige afdelinger.

Det vil spare virksomheden for mange manuelle arbejdsprocesser, og det strømliner arbejdsflowet og -processen på tværs af de forskellige afdelinger, hvilket kommer virksomheden til gode og afspejler sig direkte på bundlinjen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

You May Also Like
Læs mere

Find den bedste støvsuger i online anmeldelse

Vi danskere elsker vores hjem. Flot designede møbler og pæne tæpper pryder de hjemlige omgivelser. Her skal vi have det rart, når vi skal slappe af efter job eller skole. Hjemmet er rammen om vores familie. Her skal vi trives og leve, og her skal være pænt og rent og ordentligt. Ser vi en nullermand, så rækker vi straks ud efter støvsugeren, for vores pæne hjem skal ikke være nusset eller beskidt. Men hvilken støvsuger skal man vælge? Hvilken støvsuger er bedst?
Læs mere