WordPress 5.5: Alt om den nye WordPress-opdatering – og hvilken indflydelse det har på din hjemmeside

Den nye WordPress-opdatering er godt nyt for alle, der driver en WordPress-hjemmeside. Version 5.5 hedder Eckstine, og den byder på forbedringer i forhold til hastighed, søgefunktion og sikkerhed – og så er der naturligvis også nyt i forhold til Gutenberg-editoren. Læs her og bliv klogere på den nye WordPress-opdatering.

WordPress bliver jævnligt opdateret, og det betyder, at CMS’et hele tiden udvides med nye funktioner. Nu er tiden kommet til WordPress 5.5, som er blevet navngivet Eckstine til ære for den amerikanske jazz-musiker, Billy Eckstine.

Men hvad gå den nye WordPress-opdatering ud på, og hvilken indflydelse har det på din professionelle hjemmeside? Generelt er der skruet på knapperne i forhold til tre parametre:

  • Hastighed
  • Søgefunktion
  • Sikkerhed

Det betyder altså, at du får et hurtigere og mere sikkert website, ligesom det bliver nemmere for den besøgende at finde frem til det indhold, vedkommende leder efter. Alt i alt tre aspekter, der hidtil har været forsømt en smule, når man sammenligner med andre systemer.

Hastighed

WordPress indfører nu lazy load som standard, når du indlæser en hjemmeside. Billeder har en stor fordel i forhold til søgemaskineoptimering og generel oplevelse af din hjemmeside, hvorfor det er vigtigt at have dem på din hjemmeside. Dog kan det hurtigt ende med at gå udover brugervenligheden, da det ofte resulterer i en sløv hjemmeside, der loader langsomt.

Lazy load er en betegnelse for, at billederne ikke loades på én gang, men i stedet venter med at blive loadet, indtil der scrolles ned på siden, hvor billederne er placeret. På mobilen betyder det, at browseren undgår at loade filer, som i princippet er tiltænkt andre enheder. Det skåner brugeren for at bruge unødvendigt meget data.

Søgefunktion og sitemap

WordPress-hjemmesider fungerer godt sammen med søgemaskinerne, men det kan dog være vanskeligt at vurdere, hvilke sider der er de vigtigste på hjemmesiden. Det bliver der nu gjort noget ved, da WordPress 5.5 nu inkluderer et XML-sitemap som standard. Det hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvilke sider der er de vigtigste på hjemmesiden.

Læs også:  En industri der er en overraskende tech-frontløber på VR

Det betyder, at du får mere ud af din hjemmeside, fordi den nemmere bliver fundet i søgemaskinerne, hvilket gør det nemmere for dig at konvertere dem til betalende kunder, tilmelde sig nyhedsbrevet eller noget helt tredje, der understøtter dit overordnede forretningsmål.

Sikkerhed

Det bliver nu muligt at vælge, om du selv vil opdatere plugins og temaer manuelt, eller om det skal gøres automatisk. Du kan enten vælge, at alle plugins og temaer skal opdateres manuelt, eller du kan vælge et udpluk af dem, hvis du hellere vil det.

Hvis du hellere vil opdatere dem manuelt, bliver det nu også lettere. Du kan blot uploade en ZIP-komprimeret mappe med de temeaer og/eller plugins, der skal opdateres, hvorefter det sker med det samme.

Gutenberg-editoren er blevet udvidet

Det er ikke kun ovenstående elementer, der har fået en overhaling – det har Gutenberg-editoren, som er WordPress’ nye WYSIWYG-editor, også. Der er eksempelvis blevet introduceret nye block patterns, som gør det muligt at udarbejde komplekse og lækre layouts, som gør brug af tekst og forskellige mediefiler, som du kan kombinere på kryds og tværs. Det gør det nemmere at arbejde med dine hjemmesidetekster.

Herudover finder du også en lang række forskellige plugins og temaer, som du kan installere – og der kommer hele tiden flere til, så det er med at holde dig opdateret.

Du kan også redigere dine billeder direkte i editoren nu. Du vælger blot et billede, hvorefter du får mulighed for at beskære, rotere eller zoome ind på det. Det kan spare dig for mange timer, hvis du jævnligt har behov for at beskære billeder.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Udvælg det rette mobiltelefoni til arbejdstelefoner

Arbejdstelefoner er en langt mere integreret del af et arbejdsliv end det hidtil har været. Det skyldes både teknologiens udvikling, men ligeledes, at størstedelen af vores arbejdsprocedurer kan tilgås via vores smartphone eller mobiltelefoner. Dette kan både være gennem opkald, på sociale medier eller via medarbejderplatforme. Derfor er det også en god idé at ledelsen investere i arbejdstelefoner, så medarbejderne ikke er nødsaget til at benytte private mobiltelefoner til både privat- og arbejdsliv.
Læs mere
Læs mere

Sådan vælger du den rette investeringsplatform

Hvis du lige er begyndt at investere i aktier på nettet, eller hvis du overvejer at begynde, har du sikkert flere gange overvejet, hvilken investeringsplatform der mon er den rette for dig. Og selv investorer med flere års erfaring bør måske ind imellem stille sig selv samme spørgsmål. Der kan nemlig være stor forskel på de investeringsplatforme, der findes på nettet.
Læs mere
Læs mere

Kameraguide: Hvilket kamera skal jeg vælge?

Når du skal vælge kamera, bør dit valg primært afhænge af, hvad du skal bruge det til. Skal du blot tage billeder af familien og de øjeblikke, du ønsker at forevige, kan du ofte nøjes med kameraet i din telefon. Skal du i stedet bruge kameraet til video eller i professionelle sammenhæng, bør du dog vælge et andet kamera. I denne artikel kan du læse mere om, hvilke kamera der egner sig til forskellige formål.
Læs mere