Hvad gør du, når din computer går i stykker?

Det sker for alle computere før eller siden, at de går i stykker og ikke fungerer længere. Men hvad gør du når computeren et gået i stykker?

Mange tror at computeren ikke er til at redde og tager direkte ud og køber en ny. Det er dog i langt de fleste tilfælde billigere at få repareret computeren og samtidig gør du noget godt for klimaet.

Du tager jo heller ikke ud og køber en ny bil, blot fordi at bremserne går i stykker.

Det billige valg

Hvis du skal ud og købe en ny PC koster de typisk mange tusinde kroner. Særligt de computere som er bygget i god kvalitet og med gode specifikationer kan være dyre. En MacBook koster hurtigt over 10.000 kr. Det samme gør sin gældende for lignende kvalitetscomputere, f.eks Dell XPS, Lenovo ThinkPad.

Vi har undersøgt priserne for at få repareret computeren og det er langt billigere. Ifølge PC Service Center var deres gennemsnitlige pris på computer reparation kun 932 kr i 2022.

PC Service Center er en stor kæde af PC værksteder, så deres priser må anses som værende meget pålidelige.

Godt for miljøet

Når du vælger at få repareret din PC frem for at købe en ny, bidrager du til at bekæmpe køb og smid væk kulturen. Denne tendens er en af de helt store klimasyndere og bestemt noget vi skal have gjort op med, hvis vi skal redde planeten.

Det siger sig selv at der er langt færre materialer som bliver smidt ud, hvis du nøjes med at udskifte en del i computeren, frem for at udskifte hele computeren. Det udleder omkring 250 kg. C02 at producere en computer, så hvis vi alle kan halvere mængden at computere vi køber, ved at få dem repareret, vil vi mindske C02 aftrykket markant.

Læs også:  Guide: Få styr på bredbånd

De typiske fejl som er billige at udbedre

Som med alt andet, er der naturligvis computer reparationer, som er billigere end andre. Det er ikke altid det kan betale sig at reparere en computer, nogle gange er skaderne simpelthen for omfattende.

Følgende fejl kan dog stort set altid betale sig at udbedre:

  • Udskiftning af skærm
  • Reparation af computerskærm
  • Udskiftning af batteri
  • Udskiftning af RAM
  • Udskiftning af SSD
  • Software fejl
  • Mindre fysiske skader

Hvis du er i tvivl så find din lokale PC reparatør og beskriv dit problem, så kan helt sikkert give dig et estimat på hvad der er galt og hvad det vil koste at udbedre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like