Nyt mobilabonnement: Sådan vælger du et abonnement, der matcher dit behov

Sådan vælger du rigtigt, når du skal have nyt mobilabonnement.
Sådan vælger du rigtigt, når du skal have nyt mobilabonnement.
Hvis du skal have et nyt mobilabonnement, er det en god idé at sætte dig grundigt ind i dit behov på forhånd. Herunder følger en kort guide til, hvordan du finder det bedste tilbud på mobiltelefoni, som lever op til de krav, du har.

Det første, du skal gøre, når du har besluttet dig for at finde et nyt mobilabonnement, er at finde ud af, hvad dit behov er. Det kan være en god idé at kigge på dit forbrug hos din nuværende udbyder, så du har en idé om, hvorvidt du skal lede efter et abonnement med meget data, tale eller sms inkluderet.

Samtidig er det en god idé at overveje, om du i samme omgang skal skifte mobiltelefon, da du ofte kan få rabat på din nye mobiltelefon, hvis du samtidig skifter dit mobilabonnement, hvorfor du lige så godt kan gøre det nu, i stedet for at vente og købe en mobiltelefon et andet sted, hvor den typisk er dyrere.

Undersøg mobildækningen hos udbyderen

Når du skal finde et nyt teleselskab, er det vigtigt, at selskabets master dækker det område, du bor i – eller dér, hvor du bruger mobiltelefonen mest. Det kan eksempelvis være, at telemasten befinder sig for langt væk til, at der er ordentlig dækning.

Hvis du befinder dig i en betonbygning, når du eksempelvis er på arbejde, kan det også resultere i, at kvaliteten af mobildækningen bliver nedsat, så du ikke kan bruge din telefon ordentligt. Samtidig er der også steder, hvor der er såkaldte mobilhuller, hvilket betyder, at nettet ikke dækker ordentligt her heller.

Sørg altid for at tjekke dækningen, før ud vælger teleudbyder. Hvis masten er placeret for langt væk, kan du risikere, at du ikke har dækning.

Priser på mobilabonnementer

Når du skal finde dit nye mobilabonnement, er det en god idé at søge på nettet efter forskellige produkter og priser. Det er en fordel at anvende prisportaler, hvor du har mulighed for at sammenligne tilbuddene hos de forskellige mobilselskaber. Læs mere om priserne her.

Læs også:  Gratis tv-streaming: 7 digitale tv-tjenester, der ikke koster noget

Du kan også forsøge at kontakte dit nuværende mobilselskab. Tjek først deres hjemmeside efter deres nuværende priser og produkter, hvorefter du kan tage kontakt til dem med henblik på at få et bedre tilbud på et mobilabonnement end dét, du har i forvejen.

Hold øje med reklamer, tests af mobilabonnementer og -telefoner, medieomtale og sociale medier. Du bør dog aldrig købe noget, før du har læst det, der står med småt, grundigt igennem. Du risikerer at ende med en løsning, der er dyrere end konkurrentens, hvis du ikke sikrer dig, at du har læst handelsbetingelserne igennem, før du hopper på et tilbud.

Tjek altid mindsteprisen i bindingsperioden

Du skal altid huske at tjekke det punkt, der hedder mindsteprisen i bindingsperioden, ligesom du skal undersøge, hvor lang tid du binder dig. I de salgsoplysninger, der fremgår af produktet, er det et lovkrav, at det oplyses, hvad mindsteprisen bliver i bindingsperioden.

På den måde har du et bedre fundament til at sammenligne de forskellige abonnementer, så du er sikker på, at du vælger det, der rent faktisk er billigst. Bindingsperioden er en betegnelse for den periode, hvor du er bundet til at betale for et bestemt mobilabonnement.

Oftest er denne periode på seks måneder, men der kan være tilfælde, hvor bindingsperioden er kortere, hvorfor du skal have dette in mente, hvis du vil sammenligne med et abonnement, hvor du binder dig i seks måneder. Seks måneder er det længste, du kan binde dig som privatperson.

Hvad dækker mindsteprisen over?

Mindsteprisen er den samlede betegnelse for alle de udgifter, der er for selve telefonen samt det tilhørende abonnement, hvis du køber dem samlet. Mindsteprisen er samtidig et udtryk for den pris, du opnår, hvis du kun bruger den data, taletid, sms og mms, der er inkluderet i abonnementet – og kan derfor godt ende med at blive dyrere, hvis du har et højere forbrug, end der er inkluderet i abonnementet.

Læs også:  Guide: Øg effektiviteten med den rigtige it-løsning

Samtidig kan det være prisen på renter og afdrag, oprettelsesgebyr, abonnementsprisen og administrationsgebyr. Det er altså en god mulighed for at sammenligne forskellige abonnementer, så du er sikker på, at du altid ser den laveste pris på abonnementet og/eller mobiltelefonen i den periode, du binder dig.

Vær desuden opmærksom på, at der kan komme andre udgifter oven i mindsteprisen som eksempelvis betalingsgebyr og lignende.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like