WordPress bliver jævnligt opdateret, og det betyder, at CMS’et hele tiden udvides med nye funktioner. Nu er tiden kommet til WordPress 5.5, som er blevet navngivet Eckstine til ære for den amerikanske jazz-musiker, Billy Eckstine.
Men hvad gå den nye WordPress-opdatering ud på, og hvilken indflydelse har det på din professionelle hjemmeside? Generelt er der skruet på knapperne i forhold til tre parametre:
- Hastighed
- Søgefunktion
- Sikkerhed
Det betyder altså, at du får et hurtigere og mere sikkert website, ligesom det bliver nemmere for den besøgende at finde frem til det indhold, vedkommende leder efter. Alt i alt tre aspekter, der hidtil har været forsømt en smule, når man sammenligner med andre systemer.
Hastighed
WordPress indfører nu lazy load som standard, når du indlæser en hjemmeside. Billeder har en stor fordel i forhold til søgemaskineoptimering og generel oplevelse af din hjemmeside, hvorfor det er vigtigt at have dem på din hjemmeside. Dog kan det hurtigt ende med at gå udover brugervenligheden, da det ofte resulterer i en sløv hjemmeside, der loader langsomt.
Lazy load er en betegnelse for, at billederne ikke loades på én gang, men i stedet venter med at blive loadet, indtil der scrolles ned på siden, hvor billederne er placeret. På mobilen betyder det, at browseren undgår at loade filer, som i princippet er tiltænkt andre enheder. Det skåner brugeren for at bruge unødvendigt meget data.
Søgefunktion og sitemap
WordPress-hjemmesider fungerer godt sammen med søgemaskinerne, men det kan dog være vanskeligt at vurdere, hvilke sider der er de vigtigste på hjemmesiden. Det bliver der nu gjort noget ved, da WordPress 5.5 nu inkluderer et XML-sitemap som standard. Det hjælper søgemaskinerne med at forstå, hvilke sider der er de vigtigste på hjemmesiden.
Det betyder, at du får mere ud af din hjemmeside, fordi den nemmere bliver fundet i søgemaskinerne, hvilket gør det nemmere for dig at konvertere dem til betalende kunder, tilmelde sig nyhedsbrevet eller noget helt tredje, der understøtter dit overordnede forretningsmål.
Sikkerhed
Det bliver nu muligt at vælge, om du selv vil opdatere plugins og temaer manuelt, eller om det skal gøres automatisk. Du kan enten vælge, at alle plugins og temaer skal opdateres manuelt, eller du kan vælge et udpluk af dem, hvis du hellere vil det.
Hvis du hellere vil opdatere dem manuelt, bliver det nu også lettere. Du kan blot uploade en ZIP-komprimeret mappe med de temeaer og/eller plugins, der skal opdateres, hvorefter det sker med det samme.
Gutenberg-editoren er blevet udvidet
Det er ikke kun ovenstående elementer, der har fået en overhaling – det har Gutenberg-editoren, som er WordPress’ nye WYSIWYG-editor, også. Der er eksempelvis blevet introduceret nye block patterns, som gør det muligt at udarbejde komplekse og lækre layouts, som gør brug af tekst og forskellige mediefiler, som du kan kombinere på kryds og tværs. Det gør det nemmere at arbejde med dine hjemmesidetekster.
Herudover finder du også en lang række forskellige plugins og temaer, som du kan installere – og der kommer hele tiden flere til, så det er med at holde dig opdateret.
Du kan også redigere dine billeder direkte i editoren nu. Du vælger blot et billede, hvorefter du får mulighed for at beskære, rotere eller zoome ind på det. Det kan spare dig for mange timer, hvis du jævnligt har behov for at beskære billeder.