3D-printer: Hvilken skal man vælge?

3D-printer: Sådan fungerer den
3D-printer: Sådan fungerer den
Med en 3D-printer kan du slippe din kreativitet løs, da mulighederne nærmest er uendelige. Hvad end du ønsker en som privatperson eller til din virksomhed, er teknologien til dette udviklet.

Hvad er en 3D-printer? 

En 3D-printer er en printer, som printer i 3D. På fagsprog hedder en 3D-printning additiv produktionsmetode, da der kan tilføres flere lag under printningen. En normal printer kan eksempelvis kun printe i 2D, uden flere dimensioner. 

En almindelig printer, printer altså kun “flad” tekst eller billeder på et stykke papir, hvorimod en 3D-printer kan printe i højden. Det vil sige at den printer eller bygger en form for model.

Med en 3D-printer er mulighederne mange

En 3D-printer er dine muligheder næsten uendelige. Som privatperson kan du med 3D-printeren fremstille ting til hjemmet og haven, såsom køkkengrej, urtepotter, lamper, gadgets og legetøjsfigurer.

l industri kan en 3D-printer bruges til at fremstille reservedele, briller, proteser, rekonstruktioner og meget mere. 

Værd at overveje inden du køber en 3D-printer

I takt med at efterspørgslen på 3D-printere er steget, er der kommet mange modeller samt forhandlere på markedet, hvorfor det kan føles som en jungle at finde rundt i. Er du i tvivl om hvilken 3D-printer, der passer bedst til dig, kan du med fordel læse en 3D-printer test.

Du kan få 3D-printere der anvender forskellige teknikker og metoder. Derfor bør du sætte dig godt ind i hvilken form for 3D-printer der passer bedst til dit behov. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser, inden du investerer i en 3D-printer.

Hvad ønsker du, at din 3D-printer skulle kunne?

Hvad skal du have printet, og hvor meget skal den bruges til? Det handler om hvor alsidig du ønsker din 3D-printer skal være. Skal du kun printe i plastik, eller skal du bruge printeren til at printe i andre materialer, såsom jern eller træ?

Læs også:  Dating-apps: Apps til dating vinder frem

Dertil er det vigtigt, at du overvejer hvorvidt de modeller, du vil printe, skal være i fast, hård form eller af blødere og mere fleksibelt materiale.

Hvor god skal kvaliteten på dine 3D-prints være?

Er det afgørende for dig, hvor god kvaliteten er på dine print, bør du være klar på at prisen for 3D-printeren, vil stige. Print-kvaliteten kan variere en del fra printer til printer, og har størst betydning i forhold til formålet, men er i bund og grund en personlig smagssag. 

Hvor meget vil du give for din 3D-printer?

Prisen for 3D-printere variere meget, hvor nogle koster et par tusinde kroner og andre koster over hundrede tusinde kroner. En fordel ved at starte i den billige prisklasse er, at du kan teste om, det er noget for dig. 

Pris og kvalitet hos 3D-printere hænger dog sammen, og jo flere penge du investerer i en 3D-printer, jo bedre kvalitet på printet og større alsidighed, vil du også få. Derfor bør du overveje, hvor meget du ønsker at gå på kompromis med print-kvalitet, alsidighed, hvad formålet med dine print er, og hvor meget tid du vil bruge på printeren. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Guide: Sådan vælger du det rigtige glattejern

En af de mest populære stylingværktøjer, når det kommer til hår, er glattejernet. Det er en effektiv og hurtig måde at opnå glat og skinnende hår på. Men med så mange forskellige glattejern på markedet kan det være svært at vælge det rigtige. I denne artikel vil vi give dig nogle tips og information, der kan hjælpe dig med at vælge det rigtige glattejern til dit hårtype og dine behov.
Læs mere
Læs mere

Udvælg det rette mobiltelefoni til arbejdstelefoner

Arbejdstelefoner er en langt mere integreret del af et arbejdsliv end det hidtil har været. Det skyldes både teknologiens udvikling, men ligeledes, at størstedelen af vores arbejdsprocedurer kan tilgås via vores smartphone eller mobiltelefoner. Dette kan både være gennem opkald, på sociale medier eller via medarbejderplatforme. Derfor er det også en god idé at ledelsen investere i arbejdstelefoner, så medarbejderne ikke er nødsaget til at benytte private mobiltelefoner til både privat- og arbejdsliv.
Læs mere