3D-printer: Hvilken skal man vælge?

3D-printer: Sådan fungerer den
3D-printer: Sådan fungerer den
Med en 3D-printer kan du slippe din kreativitet løs, da mulighederne nærmest er uendelige. Hvad end du ønsker en som privatperson eller til din virksomhed, er teknologien til dette udviklet.

Hvad er en 3D-printer? 

En 3D-printer er en printer, som printer i 3D. På fagsprog hedder en 3D-printning additiv produktionsmetode, da der kan tilføres flere lag under printningen. En normal printer kan eksempelvis kun printe i 2D, uden flere dimensioner. 

En almindelig printer, printer altså kun “flad” tekst eller billeder på et stykke papir, hvorimod en 3D-printer kan printe i højden. Det vil sige at den printer eller bygger en form for model.

Med en 3D-printer er mulighederne mange

En 3D-printer er dine muligheder næsten uendelige. Som privatperson kan du med 3D-printeren fremstille ting til hjemmet og haven, såsom køkkengrej, urtepotter, lamper, gadgets og legetøjsfigurer.

l industri kan en 3D-printer bruges til at fremstille reservedele, briller, proteser, rekonstruktioner og meget mere. 

Værd at overveje inden du køber en 3D-printer

I takt med at efterspørgslen på 3D-printere er steget, er der kommet mange modeller samt forhandlere på markedet, hvorfor det kan føles som en jungle at finde rundt i. Er du i tvivl om hvilken 3D-printer, der passer bedst til dig, kan du med fordel læse en 3D-printer test.

Du kan få 3D-printere der anvender forskellige teknikker og metoder. Derfor bør du sætte dig godt ind i hvilken form for 3D-printer der passer bedst til dit behov. Derfor bør du gøre dig nogle overvejelser, inden du investerer i en 3D-printer.

Hvad ønsker du, at din 3D-printer skulle kunne?

Hvad skal du have printet, og hvor meget skal den bruges til? Det handler om hvor alsidig du ønsker din 3D-printer skal være. Skal du kun printe i plastik, eller skal du bruge printeren til at printe i andre materialer, såsom jern eller træ?

Læs også:  Køberrådgivning: Sådan får du køberrådgivning online

Dertil er det vigtigt, at du overvejer hvorvidt de modeller, du vil printe, skal være i fast, hård form eller af blødere og mere fleksibelt materiale.

Hvor god skal kvaliteten på dine 3D-prints være?

Er det afgørende for dig, hvor god kvaliteten er på dine print, bør du være klar på at prisen for 3D-printeren, vil stige. Print-kvaliteten kan variere en del fra printer til printer, og har størst betydning i forhold til formålet, men er i bund og grund en personlig smagssag. 

Hvor meget vil du give for din 3D-printer?

Prisen for 3D-printere variere meget, hvor nogle koster et par tusinde kroner og andre koster over hundrede tusinde kroner. En fordel ved at starte i den billige prisklasse er, at du kan teste om, det er noget for dig. 

Pris og kvalitet hos 3D-printere hænger dog sammen, og jo flere penge du investerer i en 3D-printer, jo bedre kvalitet på printet og større alsidighed, vil du også få. Derfor bør du overveje, hvor meget du ønsker at gå på kompromis med print-kvalitet, alsidighed, hvad formålet med dine print er, og hvor meget tid du vil bruge på printeren. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like
Læs mere

Data i udlandet: Så meget data bruger du, når du streamer

Netflix, HBO, Spotify og Facebook er alle apps, der er gode at have nem adgang til, når du skal på ferie. Du bør dog være påpasselig med at bruge dem, hvis du ikke har et mobilabonnement med fri data eller mulighed for at koble dig på et wifi-netværk. Streamingtjenesterne er sluger nemlig hurtigt data. Men hvor meget data bruger de egentlig? Det får du svar på herunder.
Læs mere
Læs mere

Sådan beskytter du dig selv online

Det kan være en fornøjelse at vandre frit igennem internettet. At skøjte fra den ene hjemmeside til den anden og opdage ny viden, kan være forfriskende. Dog er det vigtigt at holde sig opdateret og pudse sin virtuelle sikkerhedslås, da mange bliver udsat for hård og uretfærdig cyberkriminalitet. Men med en sund fornuft og en ordentlig sikkerhed, blandt dine enheder, er din data beskyttet.
Læs mere