Anmeldelse: Huawei Matebook X Pro er årets laptop – og giver mastodonterne kamp til stregen

Huawei Matebook X pro-anmeldelse: Huaweis nyeste skud på stammen er blandt de bedste laptops på markedet. Det stilrene design og høje specifikationer løfter den til et niveau, hvor selv de veletablerede producenter får kamp til stregen.

Huawei Matebook X Pro-anmeldelse: Huawei har virkelig haft gang i det rigtige på det sidste, og med deres nyeste bærbar entrerer de den absolutte elite indenfor ultrabooks. De veletablerede laptop-producenter får kamp til stregen. Vi har prøvet Huawei Matebook X Pro , og vi kan lige så godt være ærlige: det er en helt igennem fantastisk computer. Læs anmeldelsen her.

Specifikationer

CPU:1.8 GHz Intel Core i7-8565U (quad-core, 8MB cache, up to 4.6GHz)
Grafikkkort:Intel UHD Graphics 620; Nvidia GeForce MX250 (2GB GDDR5)
RAM:16GB DDR3 (2,133MHz)
Skærm:13.9-inch, 3,000 x 2,000, LTPS touch display (260 ppi, 450 nits, 1,500:1 contrast, 100% sRGB, 3:2 aspect ratio)
Hukommelse:1TB SSD (NVMe PCIe)
Indgange:1 x USB-C Thunderbolt 3, 1 x USB-C 3.1, 1 x USB 3.0, headset jack
Forbindelse:802.11ac Wi-Fi, Bluetooth 4.1
Kamera:HD (720p, 0.9MP) webcam
Vægt:1.33kg
Størrelse:304 x 217 x 14.6mm; L x B x H

Matebook X Pro har et velskabt ydre

Det er ikke nogen hemmelighed, at Huawei har skelet til Apples MacBook Pro og MacBook Air, da de har designet Matebook X Pro. Det er altså ikke bare navnet, der minder om noget, vi kender. Det gør dog ikke noget, for designet er virkeligt lækkert, og selve konstruktionen er holdbar og giver en premium-fornemmelse, som vi kun kender fra Apples pendant.

Mobil og laptop-producenten leverer et nydeligt design i aluminium, der forener de bløde kurver med skarpe kanter – og så godt som ingen ramme, der tilslutter skærmen. Computeren vejer og fylder minimalt, særligt taget i betragtning af de specifikationer, den byder på.

Matebook X Pro vejer kun 1,34 kilo, hvilket er 10 gram mindre end Apples MacBook Air. Den kompakte oplader vejer 202 gram, hvilket gør det til en let affære at have den med dig, når du er på farten.

Læs også:  Anmeldelse: Samsung Galaxy Note 10+ brillierer og er absolut pengene værd
Huawei Matebook Pro X har et knivskarpt display med touch.
Huawei Matebook Pro X har et knivskarpt display med touch.

Knivskarpt touch-display

Det er dog ikke kun laptop’ens ydre der er imponerende. Når du tænder skærmen, hvilket ikke tager mere end et par sekunder med fingeraftrykslæseren, kan du nyde det 13,9 tommer store display. At der næsten ingen ramme er at ane, gør det kun til en endnu mere spektakulær oplevelse.

Display’et fylder hele udsynet, og du får hele 13 procent mere skærm, end det er tilfældet ved en tilsvarende MacBook Pro med 13 tommer display. Samtidig får du næsten 50 procent så mange pixels. Igen imponerer Huawei.


Nytænkende, men skuffende webcam

Knap så imponerende er webcam’et. Det er godt gemt ad vejen, da Huawei har ofret pladsen omkring skærmen til fordel for deres “bezel less” display. I stedet er webkameraet forvist til en spøjs, men nytænkende placering – under en knap i tastaturet, som aktiveres ved et tryk med fingeren.

Det resulterer i en sjov og ikke så flatterende vinkel, når du skal facetime, skype eller generelt bare bruge kamerat. Til gengæld behøver du ikke at bekymre dig om at blive overvåget. Du skal med andre ord ikke investere i Matebook X Pro, hvis du forventer at bruge dit kamera meget. Her er der andre laptops, der gør et væsentligt bedre stykke arbejde.


Middelmådige højttalere

Huawei Matebook X Pro spiller højt og går klart igennem, men den kæmper dog med at leve op til den standard, vi er vant til fra Apple. Bunden er ikke imponerende, og generelt er det de lyse toner, der er mest fremtrædende. Lyden er ikke dårlig, men du får ikke så meget, som du er vant til, hvis du overvejer at give bytte OS X ud til fordel for Matebook X Pro.

Læs også:  Top 3: Hvilken VPN skal jeg vælge?

Imponerende specifikationer til krævende opgaver

Det er ikke kun på ydersiden, Matebook X Pro brillierer. Indmaden er absolut heller ikke at kimse af. Imponerende nok er der ikke slækket på hverken processor og grafikkomponenter.

Det er lykkedes Huawei at stykke en stærk maskine sammen, der er yderst strømeffektiv og samtidig har særdeles stærke komponenter som 8. generation af Intel Core i5/i7 quad-core processor samt Nvidia MX150 grafikkort – hvis du vel at mærke betaler for det. Nvidias grafikkort koster omkring 1.000 kr. ekstra, og ellers må du nøjes med Intels indbyggede grafikkort.

Vælg mellem 8 eller 16GB RAM og et 256/512 GB PCI-e SSD-lager. Uanset dit valg, så kan du snildt klare dig igennem tunge opgaver.

Vælger du MX150-grafikkortet, kan du samtidig bruge maskinen til letvægts-gaming, så længe du skruer ned for specifikationerne.

Blæseren er lydløs, men computeren bliver dog varm, når den skal klare sig gennem tunge, processorkrævende opgaver. Faktisk så varm, at den er ubehagelig at have på skødet.


Tastatur og touchpad er i topklasse

Huawei Matebook X Pro har et tastatur, der minder meget om det, du finder i de nyere Macbook Pro-modeller. Det er en fornøjelse at skrive på, og det samme kan siges om touchpad’en, der har en tilpas størrelse og reagerer fornemt på berøring. I en klasse for sig selv, når det kommer til Windows-drevne computere.

Som noget særligt i disse tider, har Huawei Matebook X Pro en klassisk USB-indgang, hvilket gør det noget nemmere at tilslutte eksterne komponenter. Herudover får du to UDB-C-porte, hvor begge fungerer som strømstik, imens det ene er Thunderbolt-kompatibelt.

Læs også:  Top 3: Hvilken VPN skal jeg vælge?

Konklusion: Huawei Matebook X Pro er årets laptop

En uheldig placering af webcam, lidt for diskante højttalere og en varm maskine ved tungt arbejde ændrer ikke ved det faktum, at vi har at gøre med en laptop, der nemt kan konkurrere med de helt store mastodonter.

Selvom Huawei er en relativt ny spiller på laptop-markedet, virker det som om, Matebook har været på markedet i flere år og er blevet finpudset af flere omgange. Du får en nydelig, kraftfuld og ikke mindst let laptop til en pris, der så absolut er rimelig.

Vi tildeler Huawei Matebook X Pro 5/5 stjerner og er ikke blege for at kalde den for årets laptop. Du får simpelthen value for money, som ingen andre producenter kan matche.


Unboxing af Matebook Pro X

Ingen computer af denne kaliber lanceres, uden at Unbox Therapy får fingrene i den. I videoen ovenover kan du se, hvad Lewis George Hilsenteger synes Matebook X Pro.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

You May Also Like